GÖNYELİ
okuma süresi: 2 dak.

Gönyeli Belediyesi Creative Europe'a katıldı

Gönyeli Belediyesi Creative Europe'a katıldı

Gönyeli Belediyesi Brüksel'de Avrupa Birliği kültür, müzik, edebiyat, tiyatro ve kültürel miraslara yarar sağlamak adına düzenlenen Creative Europe'a katıldı. Belediye Müdürü Ferruh Dülgeroğlu'nun katıldığı konferans dizisinde 2013'ün programı ve bütçesi de onayladı

Yayın Tarihi: 02/02/14 12:33
okuma süresi: 2 dak.
Gönyeli Belediyesi Creative Europe'a katıldı
A- A A+

Gönyeli Belediyesi Müdürü Ferruh Dülgeroğlu'nun verdiği bilgiye göre konferans kapsamında Avrupa Bölgeler Birliği bu bütçenin yararlı kullanımı adına yasa yapıcıları ve konunun uzmanları bir araya geldi. Dülgeroğlu, yerel yönetimlerin yerel ve uluslararası derneklerle konferansta bir araya gelerek uyguladıkları başarılı uygulamaları birbirleriyle paylaştıklarını belirtti.

Dünyanın her yerinden birçok belediye katıldı

Konferansa Bilbao Belediye Başkan Vekili İbone Bengoetxea, Hertogenbosh Belediye Başkanı Anton Rombouts, Dudestii Noi Belediye Başkanı Alin Adrian Nica, Venedik Belediye Başkanı Giorgio Orsoni, Milan Üniversitesi'nden Prof. Pier Luigi Sacco ve La Union Belediye Başkanı Francisco M. Bernabe Perez de katıldı.Katılımcılar yayıncı ve gazeteci Karen Coleman moderatörlüğünde şehirlerinde yaptıkları kültürel mirası yaşatma adına yaratıcı dokunuşları anlattılar.


Vassiliou: "Bütçeler gerilerken eğitim ve kültür bütçesi arttı"

Dülgeroğlu, Avrupa Komisyonu Eğitim Kültür ve Gençlik Sorumlusu Androulla Vassiliou'nun, Liverpool, Bilbao ve Leeds şehirleri bu tür çalışmalara örnek göstererek yerel yönetimlerin kentin gelişimine ekonomik ve sosyal yönden katkı koymasını örnekleri ile anlattığını belirtti. Ayrıca ilk kez tüm Avrupa Birliği'nin bütçelerde gerileme gösterirken eğitim ve kültür bütçesinin% 9 artırılmasına dikkat çekildi. Vassiliou komisyonun yaratıcılık ve kültüre verdiği önemi vurgularken, Bölgeler Birliği Başkanı Temsilcisi Mercedes Bresso ise halkın yaşam kalitesine, kaliteli altyapı ile cevap verildiğini ama ayni yaşam kalitesini sosyal anlamda kenti bütünleştirmek adına yaşatmak gerektiğini ve bu noktada yerel yönetimlere iş düştüğünü kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.