GÖNYELİ
okuma süresi: 6 dak.

Gönyeli Belediye Başkanı Benli, Halil İbrahim Akça'yı ziyaret etti

Gönyeli Belediye Başkanı Benli, Halil İbrahim Akça'yı ziyaret etti

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, "Gönyeli'yi ülkemizde altyapısı projelendirilmiş tek kent yaptık" diyerek, bu süreçte kendilerine destek verenlere teşekkür etti.?

Yayın Tarihi: 04/02/14 11:48
okuma süresi: 6 dak.
Gönyeli Belediye Başkanı Benli, Halil İbrahim Akça'yı ziyaret etti
A- A A+

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'yı ziyaret eden Benli, "son 8 yılda söz verdiğimiz tüm altyapı projelerini yaşama geçirmenin heyecan ve gururunu sizlerle paylaşmak istedik" diye konuştu.?Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da Gönyeli Belediyesi ile işbirliği yapmaktan ve bu güzel kente destek vermekten mutluluk duyduklarını söyleyerek, "Gönyeli fevkalade iyi hazırlık ve uygulama yapan bir belediyedir. Bizler de bu başarılarından dolayı kendilerini takdir ediyor, teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz" şeklinde düşüncelerini açıkladı.?

Gönyeli Belediyesi'nden teşekkür ziyaretleri

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, "Ayrıcalıklı Kent Gönyeli Altyapı Projelerini Tamamladı" başlığıyla başlattığı teşekkür ziyaretleri kapsamında, dün (3.2.14) Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'yı ziyaret etti. ?Elçilik binasında gerçekleştirilen ziyarette Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, son 8 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Hem çalışmalarımızı anlatmak ve sevincimizi paylaşmak, hem de teşekkür etmek istedik" diye konuştu.?TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da Gönyeli Belediyesi ile çalışmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. ?Benli, ziyaret sırasında Büyükelçi Akça'ya teşekkür plaketi de sundu.

Benli: Altyapı projesinin bitiş müjdesini verdik

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, konuşmasına TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'ya kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek başladı. ?Benli, özelde Gönyeli, genelde ülkemiz adına bir başarının onurunu paylaşmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:?"8 yıl önce Gönyeli halkından bir sorumluluk aldık ve onlara bir söz verdik. Nisan 2014'te Gönyeli'nin tüm altyapı sorunları ortadan kalkmış olacak. Bu gururu, bizlere her zaman destek veren sizlerle paylaşmak istedik. Gönyeli artık Avrupalı kentlerde olduğu gibi yüksek standartlı altyapı projeleri ile büyüyor, genişliyor. Nisan 2014 sonunda tüm yollarımız bir daha kazılmamak üzere asfaltlanmış olacak.

Özellikle bir daha kazılmamak üzere diyorum çünkü yerin altında yapılması gereken ne varsa tamamlanmıştır. Bugün gururla söylüyoruz ki, Gönyeli ülkemizin kanalizasyon şebesi % 100 tamamlanmış tek kentidir. 126 kilometre kanalizasyon hattı döşedik. İçme suyu şebekelerimizi yeniledik. Ülkemizde kişi başına en fazla yatırım yapan bütçeye sahip konuma geldik. Şimdi geleceğe çok daha güvenli bakıyoruz."?Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, bu uzun ve zorlu yürüyüşte çeşitli kurumlarımızdan destek aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:?"Bunlardan birincisi Gönyeli halkının kendisidir. İkincisi hibe kurumlarımızın başında gelen TC yardımlarıdır. Bunları parasal olarak alt alta sıraladığımızda ikinci sırada kaynakların TC Yardımlarından çıktıkları görülür. Bunun dışında bankalardan aldığımız krediler ve AB'den aldığımız yardımlar da vardır. Ama ikinci sırada katkı koyan kurum TC Yardım birimleri ve buna katkı koyan yardım heyetimizdir. İşte bu aşamada bugüne kadar yapılan katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz"

Akça: Gönyeli Belediyesi ile iyi bir işbirliğimiz var

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise göreve geldikleri ilk günden itibaren Gönyeli Belediyesi ile yakın çalıştıklarını belirterek, belediyenin hizmetlerini takdirle izlediklerini söyledi. ?TC Büyükelçiliği olarak kendilerinin de yerel yönetim projelerine katkıda bulunduklarını anlatan Akça, özellikle iyi çalışan, projelerini başarıyla ve süratle uygulayan belediyelerin bu kaynaklardan daha fazla yararlandığına dikkat çekti.?"Belediyelerin de kendi aralarında hizmet yarışına girecekleri bir ortam yaratmaya çalıştık" diyen Büyükelçi Akça, "Gönyeli bu anlamda fevkalade iyi hazırlık ve uygulama yapan bir belediyedir. Ben de teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi. ?Akça, Gönyeli Belediyesi ile mutlu bir işbirliği sergiledikleri için Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'yi kutladı.?

Büyükelçi Akça, Türkiye'den gelecek su ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, projeyle birlikte yaşam kalitesinin çok daha yükseleceğini belirtti, yerel yönetimlerin yine önemli sorumlulukları olduğunu anımsattı.?

Türkiye'den su projesi kapsamında isale hatlarının tamamlanarak, bu suyun tüm yerleşim birimlerine ulaşması için çalışma yaptıklarını anlatan Büyükelçi Akça, sözlerini şöyle sürdürdü:?"İlk aşamada isale hatlarının tamamlanması var. İkinci aşamada ise şebekelerde çok ciddi kayıplar olduğu biliniyor. Bu artık daha kıymetli bir sorun.

Dolayısıyla bu yüksek kayıpların azaltılması için şehir içi şebekelerinin iyileştirilmesi, atık su şebekeleri ile yağmur suyu toplama şebekelerindeki eksikliklerin tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca, atık suların yeniden toplanarak tarımsal sulamada kullanılması da amaçlanıyor. Projenin devamı anlaşıldığı üzere daha çok yerel yönetimlerin çevre sorunlarının altyapılarını tamamlayacak şekilde tasarlandı. Çevre Bakanlığı ile yakın temas içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde bunun ayrıntıları da ortaya çıkacak. KKTC için sadece suyun Geçitköy Barajı'na ulaşması yeterli olmuyor. Suyun tüm boyutlarıyla ve planlı bir şekilde kullanılması son derece önem taşıyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.