GÖNYELİ
okuma süresi: 6 dak.

Amcaoğlu: "Korku-yalan, menfaat ve baskı düzenini yıkacağız"

Amcaoğlu: "Korku-yalan, menfaat ve baskı düzenini yıkacağız"

Gönyeli Belediyesi UBP Başkan Adayı Olgun Selçuk Amcaoğlu, son günlerde seçimlerin sonucunu etkilemeye yönelik olarak bazı çevrelerin sistematik bir biçimde çalıştığını kaydetti. Amcaoğlu'nun açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 15/06/14 18:15
okuma süresi: 6 dak.
Amcaoğlu: "Korku-yalan, menfaat ve baskı düzenini yıkacağız"
A- A A+

"Biz bugüne kadar ne karşımızdaki yapıya ne bel altı vuruş yaptık nede orantısız eleştiri. Bunun bir bayrak yarışı bir hizmet yarışı olduğuna inandık ve daha iyisini nasıl yapabilirizin peşinde olduk.

Önce sevmekle başladık. İnsanı sevdik doğayı sevdik ve yaradanı sevdik, Gönyeli'mizi sevdik…
Ancak son günlerde bizlere karşı sistematik bir biçimde yapılanlar bardağın taşmasına neden oldu.
Her seferinde kendisine "diktatör " denildiğinde koltukları kabaran Ahmet Benli ve etrafında ki menfaat çetesi 29 Haziran'dan korkmaya başladılar. Kurdukları saltanat düzenin yıkılacağından endişelenmeye başladılar.

Önce seçmenlerimizi "seçmen kütüğünden düşürttüler". Pazar günü Lefkoşa İlçe Seçim Kurulunu temsilen tebliğ icra memurları ve şikayet sahibi CTP Gönyeli Örgütü mensubu malum kişiler evlere gitmiş ve insanları evlerinde bulamamış... Allah aşkına küçücük bir memlektte ve Gönyeli de herkes yanında oturan komşusunu tanımıyor mu?

Sürreyya Gürses
Özer Gürses
Atınç keskin.
İbrahim Haraşol
Ali Özboran
İsmet Özboran
Ahmet Keskin
Yaşar Pakan
Hacer Önay Pakan
Keziban Çelikant
Fadıl Demirci
Şerife Demirci
Özer Kutbittin

Bu ve benzeri onca isim; ne Gönyeli'de nede bir başka yerde oy veremeyecekler. CTP'nin şikayeti yüzünden.
Bu insanların evleri yıllarıdır Gönyeli'de, bana inanmazsanız adreslerini vereceğim, gidin komşularına sorun..

Burada bir serzenişide Yüksek majkeme başkanı Sn.Nevvar Nolan' a bulunmak isterim. "Eğer biz bu ülkede kendi koyduğumuz kurrallara uymayacaksak, anayasanın verdiği haklarımızdan olan seçme ve seçilme hakkımızı kullanmayacaksak ve bize yapılan bu adaletsizliği ortadan kaldıramayacaksak o makamların bizlerin güvenini sağlaması nasıl olacak ve haklarımızı kim koruyacak".

Seçmen listelerinden sadece Gönyeli'de yaklaşık 200 kişi silindi. Yaptığımız araştırmalar ülke genelinde binlerce kişinin oy veremeyceği yönüde iken neden hala daha Yüksek Seçim Başkanı bir kelime etmemiştir. Neden bir açıklama yapmamıştır? Bunun taktirini size ve kamuoyuna bıkrakıyorum….

Değerli Gönyeli Halkı,

Bir başka hadise ise kamuoyu araştırmaların yayınının son gününde yaşadık. Birkaç gazete 6 ay önceki yapılan anketleri sanki de bugün yapılmış gibi sırf seçmenlerin hür iradesini etkilemek için yayınladı, diğeri ise Türkiye'den bir firmanın anketini hemde "LEFKOŞE BÖLGESİ" anketleri diye. Türkiye'deki firma K.K.T.C.'de böyle bir anket çalışması yapılmadığını söylüyor.

Geçen gün basın açıklaması ile "sahibi çıksın bu anketi sahiplensin" dedim. Daha hiç bir kimse çıkıp ta "bu anket bizim" demedi.

Gönyeli Halkının Bizans oyunları ile kafası bulandırılmak isteniyor. Eğer gerçekten anketlerde yazıldığı gibi Benli ve menfaat çetesi önde ise bu telaşları bu korkuları niye…

Birisini nekadar çok aşağılar yahut dışlarsan, onun durumuna düşme ihtimalin o kadar artar. Kainatın matematiğidir. Bir koyar, bir alır insan. Bilmeden kendi hesabını dürer diyor DOST… Hiçbir konuda emin olma diyor DOST… Kendini ayrıcalıklı sayma. Konumuna ya da mevkine, ismine veya şöhretine güvenme. ŞU HAYATTA TÜM ZAHİRİ KİSVELER SABUN KÖPÜĞÜNDEN İBARETTİR.

Sevgili Gönyeli Halkı,

Gönyeli bugün yerel ve devlet gelirleri bakımından altıncı sırada yer alan bir belediye ve 26 milyonluk bütçesi bulunuyor. Geçmişte görmüştünüz , bazı basın mensuplarına "sayıştayın " olumsuz görüşüne rağmen danışman adı altına büyük paralar ödeniyor. Hala daha ödenmeyede devam ediyor.

Seçim öncesi Benli neden belediyenin bugüne kadar gerçekleşen bütçesini yani kısacası seçim yüzünden kullanılan ve % 39 borlçanma oranına ulaşan ve belediyede tehlike çanları çalmasına sebep olan bütçesini açıklamıyor. Çıksın açıklasın, zira biz göreve geldikten sonra bunları tek tek açıklayacağız. Kimlere menfaat sağlandığını bu düzenden kimlerin nemalandığını madde madde halkımıza göstereceğiz ve hesap soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını aramazsak anamızdan emdiğimiz süt haram olsun bize.

Bugün Gönyeli KKTC'nin belediye Hizmetlerinin en pahalı olduğu yer.. Çıksınlar bunu yalanlasınlar, eğer yalansa…

Bugün öyle bir menfaat düzeni oluştu ki belediye içinde 2 vekilin maaşları yıllarca belediyenin kasasından çıktı.
Bugün öyle bir düzen oluştu ki belediyede amirler işçi, işçiler amir oldu.
Korku baskı tehdit ve küfür ile işler yaptırıldı. Bunu tüm gönyeli halkı en çokta belediye çalışanları biliyor.
Biz ekibimizle birlikte 29 Haziran sonrası

Daha çağdaş,
Daha morden,
Daha kollektif,
Daha adaletli,
Daha kardeşşece yaşanabilir bir düzen için halkımızdan oy isytiyoruz.

Biz diyoruz ki ;

Senin gönlün değişirse dünya değişir, GÖNYELİ değişir.

Ve bugün burada karşınızda duran belediye başkan adayı Olgun Amcaoğlu'nu her halde bir çoğunuz yakından tanıyor, yalan dolanla işim olmadığını biliyorsunuz, Eğer bir kusurum bir hatam varsa hemen buyurup çıkıp açıklasınlar…
Çok net söylüyorm, bugün Gönyeli de anketlerde önde olan ve 29 Haziran gecesi seçimleri kazanacak olan sizlerle birlikte yine sizlerin bize sizi temsilen vereceğiniz vekaletle biz, siz olacağız.

Korkularından her türlü Bizans oyuna baş vuran Benli ve menfaat ekibini buradan son kez uyarıyorum. Teslim olmanın da bile bir şerefi vardır.

Son olarak Belinli'ye Şemsi Tebrizin şu güzel sözlerini hatırlatmak istiyorum..;

Ey İnsan, kaf dağı kadar yüksekte olsanda, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma ...herşeyin bir hesabı var ÜZDÜĞÜN KADAR ÜZÜLÜRSÜN.

Tüm kalbi duygularımla."

Olgun Amcaoğlu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.