GÖNYELİ
okuma süresi: 10 dak.

Amcaoğlu "Gönyeli kararını verdi, Gönyeli değişecek"

Amcaoğlu "Gönyeli kararını verdi, Gönyeli değişecek"

Ulusal Birlik Partisi Gönyeli Belediyesi başkan adayı Olgun Amcaoğlu dün akşam Kanal T TV'de Alihan Pehlivan'a konuk oldu. Amcaoğlu, Gönyeli için hedeflerini anlattı.

Yayın Tarihi: 21/06/14 17:23
okuma süresi: 10 dak.
Amcaoğlu "Gönyeli kararını verdi, Gönyeli değişecek"
A- A A+

Olgun Amcaoğlu, Gönyeli'nin ve Gönyelilerin ihtiyaçlarının bilincinde olan Gönyeliler olarak ekip halinde çalıştıklarını, tüm enerjilerini ve tecrübelerini Gönyeli insanının talep ve ihtiyaçları yönünde hazırlanan projeleri gerçekleştirmek için kullanacaklarını belirtti.

"Nereye aday olduğumuzun bilincindeyiz"

UBP Gönyeli Belediyesi başkan adayı Olgun Amcaoğlu, nereye ve neden aday olduklarının bilincinde olduklarını, bu yönde ekip halinde çok ciddi çalışmalar halinde olduklarını belirtti. Amcaoğlu, hane hane gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, kendilerini halka ifade etme şansı bulduklarını daha önemlisi Gönyeli insanının ne istediğini, talep ve dileklerini bir de birebir onların ağzından dinlediklerini, projelerini de bu yönde geliştirdiklerini söyledi.

Gönyeli'nin artık çok kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu belirten Olgun Amcaoğlu, Gönyeli'nin ülkenin en hızlı gelişen bölgesi olmakla birlikte nüfusunun da sürekli olarak büyüdüğünü söyledi.

Amcaoğlu, şu an 25 bin civarında olan bölge nüfusunun 5-10 yıl içerisinde 45-50 bin civarında olmasının beklendiğini, dolayısıyla artan nüfusla birlikte bölgenin ihtiyaçlarının da artacağını söyledi.

Olgun Amcaoğlu, hedefimiz, "Yüzde 29.5 büyüyen ve yılda yaklaşık 3 bin 500- 4 bine yakın nüfusa enjekte olan Gönyeli'nin bundan sonraki büyümesinde sadece gününü değil, büyürken de geleceğini yönetmekle ilgili projelerini hayata geçirmek hedefindeyiz" dedi.

Gönyeli'de doğdum büyüdüm'

Gönyelili olmaktan ötürü guru duyduğunu anlatan Amcaoğlu şöyle devam etti; " Ben Gönyeli'de doğmuş, büyümüş biriyim. Gönyeli'nin bağrından kopan biri olarak aday istedim. Bir yerde yaşamak, bir yerde bazı şeyleri görmekten başka buralarda doğacak olan ihtiyaçları ve insanların taleplerini bir yerde tercüman olarak dile getirmek değil en yüksek düzeyde hizmet vererek insanlarımızın çağdaş kent seviyelerine ulaşmasında projelerin hayata geçirilmesiydi. Bu konuda ekip oluşturduk. Kolektif anlayışla devam ediyoruz. Değişimi yöneten ekiple geliyoruz. Çağdaş belediyecilik ile insanlarımızı buluşturmak ve karakterimizle kendimize has kültürümüzle Gönyeli insanının sıkıntılarına rehber olmak istiyoruz" dedi.

"Daha sağlıklı yarınlar için çalışacağız"

"Biz hizmet için 29 Haziran'da Gönyelilerden vekalet isteyeceğiz" diyen Olgun Amcaoğlu, "Gönyeli halkından özellikle hizmet etmek için vekalet isteyeceğiz. Bizim için bu çok önemli. Çünkü bize gelen şikayetlerin başında gelen en büyük şikayet, Gönyeli insanının kendisini ifade ederken ve şikayetlerini aktarırken gerekli ihtimamı görmemeleridir. Belediyecilik bugün insan ilişkilerinin yaşandığı en üst noktalardan biridir. Beşeri münasebetle bugün belediyecilik mademki en üst noktalardan biridir. Dolayısıyla bütün hizmetler insana dairdir" dedi.

"Kent Konseyi kuracağız"

Gönyeli Belediye Başkan Adayı Olgun Amcaoğlu, belediyeciliğin insan ilişkilerinin ve seri münasebetlerin yaşandığı en üst nokta olduğunu ifade ederek, bunun bilincinde aday olduklarını ve Gönyeli için üretilecek projeleri, halkın vizyonundan gerçekleştireceklerini ve göreve gelir gelmez Kent Konseyi'ni oluşturacaklarını ifade etti.

"Yaşam, Gönyeli çemberi ve refüjlerinden ibaret değil"

Gönyeli'deki yaşamın, Gönyeli çemberi ve refüjlerinden ibaret olmadığını söyleyen Amcaoğlu, "Size tüm halkınızın yüzde 96'sının vergi ödediğini iddia ediyorsanız, o zaman yüzde 96'ya yakın bir kısma o refüjlerdeki güzellikleri yaşatmak zorundasınız. Ya da bu vergiyi ödeyen insanlara, adaletli ve kaliteli sürekli hizmeti ekonomik anlamada götürmekte eksik kalmış olursunuz" dedi.

Bugün Gönyeli'de yaşananların temel belediyecilik kriterleri çerçevesinde kalan hizmetler olduğunu söyleyen Amcaoğlu, TC Yardım Heyeti'ne proje sunulması halinde paranın hazır olduğunu, bu kadar şans varken, sadece altyapı ve su hattı yapmayı bir lütuf olarak göstermemek gerektiğini ifade etti. Amcaoğlu, sadece Yenikent'deki yatay büyüme baz alınarak, Gönyeli'deki insanların sosyo-ekonomik seviyeleri yüksek olarak görülmekte olduğunu ve bu şekilde insanlara en pahalı vergilerin uygulanmasının yanlış olduğunu belirtti.
"Entrika ve manipülasyon yapmayacak"

Amcaoğlu, insanların seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasının bu kadar kolay olmaması gerektiğini ifade ederken bunun Anayasa'nın insanlara verdiği en kutsal halklardan bir olduğunu ve bir icra memurunun tespiti ve bir şikâyetçi sahsın talebi üzerine insanların seçme-seçilme hakkının elinden alınamaması gerektiğini vurguladı.

Gelinen noktada, "seçim için her şey mubahtır" sözüne kesinlikle katılmadığını belirten Amcaoğlu, en önemli prensiplerinin doğruyu söylemek ve doğruyu yapmak olduğunu kaydetti. Amcaoğlu, doğruları söyleyerek başaracağını ifade ederken, kimselere entrika ve manipülasyon yapmayacaklarını, kimse evde bulunamadığından ötürü seçmen kütüğünden atılmayacağını dile getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan bu konudan özür dilendiğini belirten Amcaoğlu, "hukukun tükendiği yerde olduğu" cevabını aldığını ifade etti. Amcaoğlu, "Biz hukuk devletinde yaşadığımızı söylüyoruz. Hukuka inanan insanlarız biz. Fakat seçmen kütüğünden seçmenlikle ilgili kaydı silinen insanlara tek bir tebliğ bile yapılmamıştır. Bununla birlikte CTP Ocak örgütü avukatı takibini yaptığı bu insanların seçmen kütüğünden düşürülmesi sağlandı" dedi.

Seçimlerin bu şekilde kazanılamayacağını belirten Amcaoğlu, insanların gözleri içine bakarak onlarla var olacaklarını, onları temsil edeceklerini ve vekâletlerini sonuna kadar omuzlarında taşıyacaklarını söyledi.
"Kaybedeceklerini biliyorlar"

Bir önceki sene TC Yardım Heyeti'nin 1.8 milyon TL ve geçen sene 2.2 milyon TL yardım yaptığını söyleyen Amcaoğlu, bunun yolların asfaltlanması için bir yardım olduğunu, ancak belediye başkanının bu parayı 3 sene boyunca kullanmayarak, seçimlere son 3 ay kala bu 4 milyon TL'yi kullanmaya başladığını ileri sürdü. Şu an yüzde 39'a varan bir borçlanma oranı olduğunu ifade eden Amcaoğlu, Gönyeli'nin 3 milyon TL'ye yakın kredili borcu, 1.1 milyon TL elektrik kurumuna ve asfaltlama ile ilgili müteahhitte 4.5 milyon TL'ye yakın borcu olduğunu, mevcut belediyenin seçimleri kaybedeceğini bildiğinden dolayı, mali açıdan sıkıntılar içinde bırakıp kaçmak istediklerini söyledi. Amcaoğlu, Gönyeli Belediyesi bütçesinin bugün itibarı ile yüzde 80'inin harcanmış durumda olduğunu iddia etti.

"Atıklar Asi Deresi'ne akıtılıyor"

Gönyeli'de, kanalizasyon çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Amcaoğlu, Lefkoşa Belediyesi'nin ana pompa sistemine 3 bin nüfus kapasitesine göre bağlanma izni verdiğini, bağlandığı zaman nüfusun 8 bin olduğunu ve şu an bunun 25 bine ulaştığını belirtti. Mevcut durumla ilgili Amcaoğlu, drenaj edilmeyen atıkların Gönyeli'nin Asi Dere'sine drene edildiğini ifade ederek, "Sayın başkan bu konuda hiçbir şey yapmayacağını söyledi. Ne gerekirse onu yapması gerekirdi, bu konuda bizim projelerimiz de var" dedi.
AB finansmanlarının çok iyi destek sağladığını ifade eden Amcaoğlu, özellikle insanlara dair proje götürüldüğünde finansman sağlandığını kaydetti. Gönyeli'nin ana pompa sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyen Amcaoğlu, nüfusun 4-5 yıl içinde 50 bin olacağını, arıtma tesisinin inşa edilmesinden başka bir alternatif olmadığını vurguladı.

Olgun Amcaoğlu, "Biz bunu inşa edeceğiz, Asi Dere'yi ıslah edeceğiz. Asi derenin her iki tarafını da koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurları yapacağız. Bu gibi dere kısımları belediyeler için bulunmaz bir kaftandır" dedi.

"Konteynır içinde ders gören öğrenciler var"

Gönyeli, Fazıl Plümer Anaokulu'nda 2013-2014 yılında sokakta kalan öğrencilerin Aralık ayından itibaren konteynırlar içinde ders gördüğünü ileri süren Amcaoğlu, eğitime katkı fonunun 1.3 milyon TL olduğunu ve bunun sadece 385 bin TL'sinin harcandığını savundu. Amcaoğlu, Gönyeli'nin ihtiyacı olan okul inşaatı ile ilgili projelerin gerçekleştirilmediğini ve eğitim için harcanacak olan parayı gözden kaçırdıklarını iddia etti.

Amcaoğlu, "Yenikent'de bir ilkokul inşa etmeye başlayacağız. Oradaki gerekli finansman emlak vergileriyle sağlanan ve hükümetin desteği ile yapacağız. İnsanlarımızın eğitim almasını dağlayacağız" şeklinde konuştu. Gönyeli'nin Kuzey ve Güney olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Amcaoğlu, bunu anayol altından yürüyüş yolları ile bağlanacağını, ilaveten eski Gönyeli sokaklarının restore edileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.