GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

Gönyeli Belediyesi'nden Uluslararası açılım

Gönyeli Belediyesi’nden Uluslararası açılım

Gönyeli Belediyesi ile Kırgızistan Cumhuriyeti Nookat Valiliği ve Belediyesi ile imzalanan işbirliği protokolünün teatisi 13 Kasım 2014, Perşembe günü Gönyeli Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 13/11/14 15:18
okuma süresi: 4 dak.
Gönyeli Belediyesi’nden Uluslararası açılım
A- A A+

Gönyeli Belediyesi'nin davetlisi olarak adaya gelen Kırgızistan Cumhuriyeti Nookat Valisi Bekbolot Beratoviç Aitiev ve Nookat Belediye Başkanı Omurbek Jorobaeviç Turgunbaev bugün Gönyeli Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli'yi ziyaret etti.

İki işbirliği protokolü imzalandı

KKTC'deki temaslarına Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli'yi ziyaret ederek başlayan Kırgızistan heyeti ile Gönyeli Belediyesi arasında yaklaşık bir ay önce mektup teatisi ile imzalanan iki işbirliği protokolünün takdimi yapıldı. Kırgızistan Cumhuriyeti Nookat Valisi Bekbolot Beratoviç Aitiev ile İyi Niyet, Dostluk ve İşbirliği Protokolü imzalanırken Nookat Belediyesi ile Gönyeli Belediyesi arasında Kardeş Şehir ve İşbirliği Protokolü imzalanmıştı.

Her iki işbirliği protokolü Nookat İlçesi ile Gönyeli Belediyesi arasındaki dostluğu geliştirmek ve güçlendirmek amacı ile imzalandı. Protokollere göre iki kent arasında ticaret, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Protokoller 2 yıllık süreler ile imzalandı.

Benli: İşbirliğimiz gelişecek

Ziyaret ve protokol teatisinde konuşan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Kırgızistan Cumhuriyeti Nookat Valisi Bekbolot Beratoviç Aitiev ve Nookat Belediye Başkanı Omurbek J orobaeviç Turgunbaev'in ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Benli, Kırgızistan heyeti ile işbirliği ve dostluk protokolünün hem kendilerine hem de Nookat ilçesine yarar sağlayacağını ifade ederek bundan sonraki süreçte de Gönyeli ile Nookat ilçesinin işbirliğinin geliştirilmesi için tüm sektörlerde adımlar atmaya devam edeceklerini kaydetti. Benli, kardeş şehir Nookat ile ilgili vali ve belediye başkanından da bilgi aldı. Kırgızistan'ın Gönyeli'nin uluslar arası açılımı için önemli bir konum olduğunu kaydeden Benli, ülkede belediyeciliğin belirli bir yerlere geldiği bunu da kardeş belediyelerle paylaşmak arzusunda olduklarını söyledi.

Aitiev: İşbirliğinden memnunuz

Kırgızistan Cumhuriyeti Nookat Valisi Bekbolot Beratoviç Aitievise konuşmasında Gönyeli Belediyesi ile gerçekleştirilen işbirliğinden memnun olduklarını ifade ederek bu işbirliği protokolünün bundan sonraki dönem için iyi bir başlangıç olacağını ifade etti. Aitiev, Gönyeli Belediye Başkanı Benli'den birçok konuda bilgi almaya devam edeceklerini ifade ederek Benli'ye "kardeş Benli" diye hitap etti.

Turgunbaev: İyi bir başlangıç oldu

İşbirliğinden dolayı heyecanlı olduklarını ifade eden Nookat Belediye Başkanı Omurbek Jorobaeviç Turgunbaev, bundan sonraki dönemde de kardeş şehir Gönyeli Belediyesi ile her türlü işbirliğini devam edeceklerini söyledi. Turgunbaev, Kırgızistan Cumhuriyeti ve KKTC için çok iyi başlangıç olacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.