GÖNYELİ
okuma süresi: 2 dak.

Perma Kültür Bahçeciler araziye indi

Perma Kültür Bahçeciler araziye indi 

Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi (SAM) etkinlikleri kapsamında Hobi-Bahçeciliği (Perma Kültür Bahçecilik) kursu katılımcıları teorikte öğrendiklerini arazide uyguladı.

Yayın Tarihi: 20/01/15 10:33
okuma süresi: 2 dak.
Perma Kültür Bahçeciler araziye indi 
A- A A+

Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi (SAM) etkinlikleri kapsamında Hobi-Bahçeciliği (Perma Kültür Bahçecilik) kursu katılımcıları bir süreden beridir aldıkları teorik bilgilerini araziye inerek icraata dönüştürdü. Katılımcılar, sürdürülebilir bir tarımın gerçek hayatta nasıl olması gerektiğini Eğitmenleri Yüksek Ziraat Mühendisi Alper İnce eşliğinde pratikte de hayata geçirdi.

Teorinin deneyime dönüştüğü günde kursiyerler bahçe haşerelerine karşı kimyasal ilaç kullanmadan doğal yollarla mücadele etme tekniğini öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Katılımcılar ayrıca bahçelerindeki yabani ot, gazete artıkları ve yonga kalıntılarını kullanarak nasıl kompost hazırlanabileceğini öğrenerek sürdürülebilir tarım bilincine ulaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Bunların yanı sıra, kurs katılımcıları bahçe bakımında Ocak ayında yapılması gerekli çalışmalar ışığında ağaç ve çiçek budama tekniklerini de öğremiş oldular.

Gönyeli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre "Siz de bu konuda daha fazla bilgi edinmek ister ve kendi bahçemde, kendi ihtiyacımı akılcı bir sistem içinde yetiştirmek istiyorum diyorsanız, Çarşamba günleri 18:00-19:00 arası yapılan bu kursa katılmakta geç kalmadınız. Eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşamak istiyorsanız, sizlerin de bu gruba katılmanızı tavsiye ederiz" denildi.

Gönyeli SAM'a kayıt ve detaylı bilgi için 05338253255 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.