GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

'Engelsiz Kent Gönyeli' hedef büyütüyor

'Engelsiz Kent Gönyeli' hedef büyütüyor

Gönyeli Belediyesi "Engelsiz Kent" hedefini bir adım ileriye taşımaya hazırlanıyor. Gönyeli'de yaşayan engelli vatandaşlara özel hizmetler sunan Gönyeli Belediyesi, kent insanının yaşamını kolaylaştırmak ve önündeki tüm engelleri kaldırmak için ayağa hizmet taşımaya da devam ediyor.

Yayın Tarihi: 28/07/15 12:57
okuma süresi: 4 dak.
'Engelsiz Kent Gönyeli' hedef büyütüyor
A- A A+
  • Gönyeli'de yaşayan engelli vatandaşlara özel hizmetler sunan Gönyeli Belediyesi, kent insanının yaşamını kolaylaştırmak ve önündeki tüm engelleri kaldırmak için ayağa hizmet taşımaya da devam ediyor.
  • Ahmet Y. Benli: "Gönyeli, üretmek isteyen, hayata dokunmak isteyen, bu kentin sokaklarında özgürce yürümek ve paylaşmak isteyen insanını engellemeyecek"
  • Gönyeli Belediyesi bu haftadan itibaren engelli örgütlerinin başkan ve temsilcilerini Gönyeli Belediye Hizmet Binasında ağırlayacak, onların görüş ve düşüncelerini alacak

Gönyeli Belediyesi "Engelsiz Kent" hedefini bir adım ileriye taşımaya hazırlanıyor.

Gönyeli'de yaşayan engelli vatandaşlara özel hizmetler sunan Gönyeli Belediyesi, kent insanının yaşamını kolaylaştırmak ve önündeki tüm engelleri kaldırmak için ayağa hizmet taşımaya da devam ediyor.

Gönyeli'deki 4 diyaliz hastasının ulaşım hizmetlerini üstlenen Gönyeli Belediyesi, Sosyal Aktiviteler Merkezi (SAM)'a bağlı özel donanımlı engelli aracı ile engelli yurttaşların fizik tedavi merkezinden hizmet almasına da olanak tanıyor.
Gönyeli Belediyesi ayrıca 923 yaşlı üyesinin tansiyon ve şeker kontrollerini rutin olarak yerine getirirken; bahçe temizliği ve diğer acil ihtiyaçlar konusunda da hizmet sunuyor.

Gönyeli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 'engelsiz destek hizmeti' almak isteyen yurttaşların Alo 186'ya başvurabilecekleri de açıklandı.

'Engelsiz Kent Projesi' büyüyor

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, yeni dönem için daha önce açıkladıkları en önemli projeleri olan 'engelsiz kent'e ulaşmak için tüm mevzuatların yeniden gözden geçirildiğini açıkladı.

"Gönyeli, üretmek isteyen, hayata dokunmak isteyen, bu kentin sokaklarında özgürce yürümek ve paylaşmak isteyen insanını engellemeyecek" diyen Ahmet Y. Benli, 'Engelsiz Kent anlayışı ile hem tüm Kıbrıs hem de Avrupa'da örnek olmak istediklerini belirtti.

Bu hedef doğrultusunda tüm kenti, yüksek standartlarda kaldırımlarla donatmak için başlatılan çalışmaların ilerlediğini açıklayan Ahmet Y. Benli, "Tüm kaldırım projeleri aynı zamanda engelli uyumlu olarak gerçekleştiriliyor " diye konuştu.

Atatürk Caddesi'ndeki projenin tüm kentte yaygınlaşacağını anlatan Ahmet Y. Benli, "Engelsiz Kent Gönyeli'de kamuya açık tüm binalar ve kentsel alanlar engellilerin yanı sıra yaşlılar, hamileler, bebek arabalılar, çocuklar, geçici engeli bulunanlar ve her yaştan insanımıza uyumlu düzenlenecek. Park, kaldırım, meydan, otopark, okul, belediye, kamu binaları, kamuya açık binalar, yaya geçitleri, duraklar, işaretlemeler, kent mobilyaları, merdivenler 'Engelsiz Kent Gönyeli' projesine uyumlu olacak" şeklinde konuştu.

Ahmet Y. Benli, Engelli Örgütleri ile buluşuyor

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, 'Engelsiz Kent Gönyeli'yi yaratma çabalarında uzmanlar, meslek örgütleri, nitelikli insan kaynakları ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Bu amaçla, Gönyeli Belediyesi bu haftadan itibaren engelli örgütlerinin başkan ve temsilcilerini Gönyeli Belediye Hizmet Binası'nda ağırlayacak, onların görüş ve düşüncelerini alacak.

Bu ziyaretlerde, Gönyeli Belediye Hizmet Binası'ndan başlayarak, 'Engelsiz Kent' projesine yönelik ihtiyaçları da saptamayı hedefleyen Gönyeli Belediyesi, ayrıca, projenin ileri adımları için ihtiyaç, görüş ve önerileri dinleyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.