GÖNYELİ
okuma süresi: 2 dak.

Gönyeli Dr. Küçük Meydanı'na çağdaş çehre

Gönyeli Dr. Küçük Meydanı’na çağdaş çehre

Gönyeli'de Atatürk Caddesi'nden sonra çağdaş dönüşüm projesi bu kez Dr. Fazıl Küçük Meydanı'nda uygulandı; tüm altyapı çalışmaları tamamlanan meydandaki kaldırımlar engelli uyumlu olarak düzenlendi

Yayın Tarihi: 30/09/15 13:04
okuma süresi: 2 dak.
Gönyeli Dr. Küçük Meydanı’na çağdaş çehre
A- A A+
Gönyeli Belediyesi "Engelsiz Kent Gönyeli" yolunda yeni bir adım attı, Atatürk Caddesi'nden sonra çağdaş dönüşüm projesini bu kez Dr. Fazıl Küçük Meydanı'nda uyguladı.

Yenikent'in genişlemesinin başladığı bölgede parkın yenilenmesinin ardından, bu kez engelli uyumlu kaldırım çalışmaları yapıldı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, Kıbrıs Türk toplum liderlerinden Dr. Fazıl Küçük'ün anısını yaşatan bu meydanı, hem kentin genel kültürü, hem de ismine yaraşır şekilde daha çağdaş bir noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Altyapı yatırımı


Kaldırımları yenilenen Dr. Küçük Meydanı'nda elektrik, telefon, yağmur suyu drenaj altyapısı da tamamlandı.

Tüm elektrik iletim hatlarının yer altına indirilmesi hedefine uygun olarak yeni elektrik altyapısı hazırlanan meydan, asfaltlama çalışmasının ardından çağdaş çehresine kavuşacak.

'Engelsiz Kent' projesi genişliyor

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Dr. Küçük Meydanı'nın kendileri için pek çok özel anlam içerdiğini belirterek, "Burası hem toplum liderimizin ismini verdiğimiz bir yerdir, hem de Yenikent'in yani büyüyen Gönyeli'nin başlangıç noktasıdır. Bu meydanı çok daha çağdaş bir noktaya taşımak boynumuzun borcudur" dedi.

Gönyeli'nin kanalizasyon, su gibi temel altyapı sorunlarını çözdükten sonra 'Engelsiz Kent' projesini adım adım tüm kente yaydıklarını belirten Ahmet Yalçın Benli, "Altyapısı planlı tek kent Gönyeli, engelsiz kent olarak çok daha ileri bir noktaya kavuşacaktır. Gönyeli, üretmek isteyen, hayata dokunmak isteyen, bu kentin sokaklarında özgürce yürümek ve paylaşmak isteyen insanını engellemeyecek. Gönyeli'nin Engelsiz Kent anlayışı ile hem tüm Kıbrıs hem de Avrupa'da örnek olmasını istiyoruz. Hizmet kalitesi ile birlikte kentimizin standartlarını da yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.