GÖNYELİ
okuma süresi: 3 dak.

Gönyeli'de "bisiklet eğitimleri" başlıyor

Gönyeli'de "bisiklet eğitimleri" başlıyor

"Bisikletli Gönyeli" kampanyası ile Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktiviteler Merkezi (SAM) kapsamında Taçam Gökbörü öncülüğünde eğitim çalışmaları başlatılıyor.

Yayın Tarihi: 08/10/15 15:21
okuma süresi: 3 dak.
Gönyeli'de "bisiklet eğitimleri" başlıyor
A- A A+

Gönyeli Belediyesi yüksek hizmet kalitesi anlayışını, sosyal aktivitelerle de bütünleştirerek 'Çağdaş Kent' sürecini ileriye taşırken, şimdi de "bisiklet eğitimi" başlatıyor.

Avrupa kentlerinde olduğu bisiklet kullanma alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçlayan Gönyeli Belediyesi, hem eğitim çalışmaları yapacak, hem de 'bisiklet turları' ile kente yeni bir aktivite kazandıracak.

Sağlıklı yaşam ve temiz bir çevre için bisiklet kültürünü yaymayı hizmet programına alan Gönyeli Belediyesi, tanınmış bisiklet sporcusu ve eğitmeni Taçam Gökbörü öncülüğündeki eğitimlere Kasım ayında başlayacak.

Teorik ve pratik eğitimler

"Bisikletli Gönyeli" adı altında bir kampanya ile başlayacak eğitimler, Taçam Gökbörü tarafından 10-12 yaş (velileri ile birlikte), 13-17 yaş ve 18 yaş üzeri olarak farklı gruplara verilecek.

Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi çatısı altında hayata geçirilecek eğitimlerde çocuklar ve yetişkinler güvenli bisiklet kullanımı hakkında hem teorikte hem de pratikte bilgilendirilecek.

Güvenli bisiklet kullanımı

Eğitmen Taçam Gökbörü yaptığı açıklamada, çocukların ve tüm bireylerin tek başlarına Gönyeli içerisinde güvenli bisiklet kullanımını amaçladıklarını anlatarak, "Eğitimlerimiz yanısıra bisiklet turları ve diğer aktivitelerle, Gönyeli'yi bilinçli bisiklet tutkunları için örnek bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Motorlu araç kullanıcılarının bisikletlilere karşı bilinçlendirilmesinin de amaçlandığını kaydeden Gökbörü, Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi çatısı altında bir komite oluşturulduğunu ve 2 aylık eğitim süreci sonrasında bisiklet kullanıcılarının güvenliğinin artırılacağını belirtti.

Haftada iki gün

Pazartesi büyüklere yönelik ve Çarşamba günleri küçüklere yönelik olarak 17:00-18:00 saatleri arasında Gönyeli SAM'da iki kategoride gerçekleştirilecek eğitimler Kasım ayında başlayacak.

Eğitimlerin ardından ise Cumartesi günleri parkur gezileri düzenlenecek.

Gökbörü, eğitimlere katılacak olan çocuklara, bu aktiviteye aileleri ile katılma tavsiyesinde bulundu.

Gönyeli SAM'a kayıt ve detaylı bilgi için 05338253255 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.