GÖNYELİ
okuma süresi: 3 dak.

Gönyeli Belediyesi'nden hurma ve palmiye ağaçlarına özel koruma

Gönyeli Belediyesi'nden hurma ve palmiye ağaçlarına özel koruma

Gönyeli'de geçtiğimiz yıl hurma ve palmiye ağaçlarının tamamı belirleyerek envanteri hazırlayan Gönyeli Belediyesi, başlatmış olduğu ön koruma mücadelesinin ardından bu kez kırmızı palmiye böceğine karşı daha kapsamlı olarak bilimsel mücadele başlattı..

Yayın Tarihi: 20/04/16 11:11
okuma süresi: 3 dak.
Gönyeli Belediyesi'nden hurma ve palmiye ağaçlarına özel koruma
A- A A+

Gönyeli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çevre dostu çalışmada, kamusal yeşil alanların yanı sıra özel mülklerde yer alan ağaçlar da tek tek belirlendi, numaralandı; palmiye ve hurma ağaçlarının envanteri hazırlandı.

Gönyeli Belediyesi, geçtiğimiz yıl her bir ağaca yönelik ön korumayı tamamladıktan sonra bu yıl "kırmızı palmiye böceği" için de kapsamlı bilimsel mücadelede başlattı. Belediye çalışanları, uzmanlar yönetiminde kırmızı palmiye böceğine karşı ağaç gövdelerinden ilaç enjektesi gerçekleştiriyor.

"Coğrafyamıza kimlik kazandırıyor"

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli'de çevre duyarlılığının en üst noktada olduğunu belirterek, hurma ve palmiye ağaçlarına yönelik çok daha hassas olduklarını söyledi.

"Hurma coğrafyamıza kimlik kazandıran, karakter katan ağaçlardan biridir, en önemlisidir" diyen Ahmet Yalçın Benli, ağaçların tek tek numaralandırılması uygulaması ile önemli bir adım attıklarını söyledi.

Gönyeli'de, hurma ve palmiye ağaçlarının envanterinin geçtiğimiz yıl hazırlandığını belirten Ahmet Y. Benli, bu ağaçlara yönelik sorunun küresel olduğunu anımsattı, "Belediyemiz, kendi sorumluluk alanının dışında kalsa da Gönyeli sınırları içerisindeki ağaçlara yönelik bilimsel mücadeleyi titizlikle sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

"2.037 palmiye, 2.064 hurma"

Gönyeli sınırları içerisinde kamusal alan ve özel mülklerde bulunan 2.037 palmiye ve 2.064 hurma ağacı Gönyeli Belediye tarafından özel olarak korunuyor.

Kırmızı palmiye böceğine (Rhynchophorus Ferrugineus) yönelik özel olarak geliştirilen ilacın ithali, Tarım Bakanlığı'nın izniyle Gönyeli Belediyesi tarafından yapıldı.

Gönyeli Belediyesi, kırmızı palmiye böceğine karşı kent sınırları içerisinde ağaç gövdelerinden ilaç enjektesi gerçekleştirmeye başladı. Bu işlem Cyprus Pest Control adlı özel firma ile birlikte yapılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.