GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

Başman'ın outlet çadırı esnafı çileden çıkardı

Başman'ın outlet çadırı esnafı çileden çıkardı

Başman Group of Companies'in Gönyeli'nin en işlek bulvarlarından olan Belediye Bulvarı üzerindeki bir araziye kurduğu Outlet Çadırı, indirimden yararlanmak isteyen vatandaşların akınına uğrarken, bölgede trafik felç oldu. Belediye Bulvarı üzerindeki birçok mağaza bu durumdan etkilendi. Mağaza sahipleri haksız rekabetten şikayetçi.

Yayın Tarihi: 12/05/16 09:07
okuma süresi: 4 dak.
Başman'ın outlet çadırı esnafı çileden çıkardı
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Başman Group of Companies'in Gönyeli'de Belediye Bulvarı üzerindeki bir araziye kurduğu Outlet Çadırı, indirimden yararlanmak isteyenlerin akınına uğradı.

Pazartesi günü kurulan çadır önünde dün de uzun kuyruklar oluştu.

İndirimli satış fırsatını kaçırmak istemeyenler, oluşan uzun kuyruklara ve araç park yeri sıkıntısına rağmen, saatlerce beklemeyi göze alarak, Outlet Çadırı'na akın etti.

Outlet Çadırı'nın yarattığı cazibe, bulvar üstünde araç trafik akışını da etkiledi. Geniş bulvarda oluşan araç trafiğinin yanı sıra adeta araç park edilecek yer kalmadı.

MAĞAZA İŞLETMECİLERİ KIZGIN

Bulvar üstündeki mağaza işletmecileri de hem araç trafiğinden hem de Outlet Çadırı'ndan etkilendi.

Kıbrıs Postası'na konuşan mağaza işletmecileri, Gönyeli Belediyesi'nin Başman Group of Companies'e Outlet Çadırı kurma izni vererek haksız rekabet yarattığı üzerinde durdu.

Bulvar üstünde mağaza çalıştıran işletmeciler, geçtiğimiz yıl bölgede bir alışveriş şenliği düzenlemek için belediyeye başvurduklarında, yolun araç trafiğine kapatılamayacağı gerekçesiyle izin alamadıklarını ifade ederken, pazartesinden itibaren bulvar üstündeki araç trafiğine işaret ettiler.

Outlet Çadırı'nın mağazalara müşteri akışını etkilediğini, bazı müşterilerin araçlarını park edecekleri yer bulamadığını belirten işletmeciler, bölgedeki mağazalar için binlerce İngiliz sterlini aylık kira ödediklerini ve kendi mağazaları önüne güneşlik veya şemsiye dahi koyamadıklarını ifade ederek, çifte standart uygulandığı eleştirisinde bulundular.

İsmini vermek istemeyen bir mağaza işletmecisi, Outlet Çadırı'ndan birçok kişinin yararlanmasını olumlu bulurken, mağazasından ise son 2 gündür alışveriş yapılmadığını kaydetti.

Mağaza işletmecisi, "Satış yok. Bana gelen müşteri park yeri bulamadığı için ayrılıyor. Belki birçok kişi yararlanıyor, ama benden bir şey alınmıyor" dedi.

ERAY EREL: "İSYANIMIZ HAKSIZ REKABET YARATAYAN UYGULAMAYADIR"

Belediye Bulvarı üzerindeki mağazalardan biri olan Hummel'ın işletmecisi Eray Erel, Kıbrıs Postası'na şöyle konuştu:

"Bizim isyanımız belediyenin yaptığı haksız rekabet yaratan uygulamayadır. Buradaki mağazalara binlerce sterlin kira ödüyoruz. Yeni mağaza açmak için birçok bürokratik işlem yapmak zorundasınız. Aylarca kira ödediği halde bürokratik işlemlerden dolayı mağazasını açamayan ve başka yere taşınan işletmeciler oldu.

Tabela için ağır şartlar var. Geçtiğimiz yıl bölgede indirim şöleni yapmak istedik, şartlar getirildi, yapamadık.

Belediyenin ne çıkarı var ki ona çadır kurduruyor? Haksız rekabete yol açtı, hiç kimse satış yapamaz oldu. Daha önce böyle bir uygulama yapılmadı. İki gündür siftah yok."

HAYRİYE AYDA: "HAKSIZ REKABETTİR"

Süslü Accessories İşletmecisi Hayriye Ayda da haksız rekabet üzerinde durarak, "Çadırın kurulması tek kelimeyle haksız rekabettir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.