GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

Benli: "Ülke'de konuşulur; Gönyeli'de yapılır"

Benli: "Ülke'de konuşulur; Gönyeli'de yapılır"

Gönyeli Belediyesi bu yıl ülkede ilk kez başlatılan uygulama ile 2 bin 64 hurma ağacını özel korumaya alarak kırmızı palmiye böceğine karşı ilaçlama hizmetini tamamladı.

Yayın Tarihi: 25/07/16 09:57
okuma süresi: 4 dak.
Benli: "Ülke'de konuşulur; Gönyeli'de yapılır"
A- A A+
Gönyeli Belediyesi bu yıl ülkede ilk kez başlatılan uygulama ile 2 bin 64 hurma ağacını özel korumaya alarak kırmızı palmiye böceğine karşı ilaçlama hizmetini tamamladı.

Gönyeli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çevre dostu çalışmada, kamusal yeşil alanların yanı sıra özel mülklerde yer alan palmiye ve hurma ağaçları tek tek belirlenmiş ve numaralanmıştı; palmiye ve hurma ağaçlarının envanteri hazırlanmıştı.

Gönyeli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Nisan ayında başlatılan kırmızı palmiye böceği ile mücadelenin bir seviye daha yukarıya çekildiği kaydedildi. Kent genelinde gerçekleştirilen çalışma ile uzmanlar yönetiminde kırmızı palmiye böceğine karşı hurma ağaçlarının gövdelerinden ilaç enjektesi gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada "Ne hizmet veriyorsak daha kalitelisi olacak, Gönyeli her gün tekrarlanan planlı temizliğin yanı sıra yıllık kapsamlı bakımdan geçirilerek çağdaş kente yakışır bir görünümde olacaktır" felsefesini benimseyerek yoluna devam eden Gönyeli Belediyesi'nin, çevreye karşı sorumluluklarını bundan sonraki dönemde de aksatmadan devam ettireceği ifade edildi.

BENLİ: YEŞİL DOKUYU KORUMAK GÖREVİMİZ
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada çevre ile ilgili önemli çalışmaların devam ettiğini ifade ederek bu çalışmaların parçası olan palmiye böceği ile mücadelenin de devam ettiğini belirtti. Ülkesel bir sorun olan palmiye böceğinin hurma ve palmiye ağaçlarını ciddi şekilde tehdit ettiğini kaydeden Benli, hurmaların aynı zamanda Kıbrıs kimliğinin de bir parçası olduğunu söyledi.

Benli, yeşil dokunun korunmasının çevreye olan sorumluluklardan biri olduğuna dikkat çekerek "Bunu ülkesel ölçekte çözmesi gerekenlerin yerine getiremediği bir ortamda, palmiye ve hurma ağaçları için geçtiğimiz yıl birinci ilaçlamayı yaparak envanterlerini hazırladık. Şimdi ise daha kapsamlı olarak uzmanlar yönetiminde ikinci korumasını tamamladık. Hedef çevreyi daha da yeşil yapmak ve yeşil dokunun korunmasını sağlamak" dedi.

Benli, insanların günlük yaşamını kolaylaştırmak, trafiğe çözümler üretmek, eğitime destek vermek ve sosyal aktiviteleri artırmak için de çabalarının sürdüğünü sözlerine ekledi, "halkımıza ne hizmet veriyorsak daha kalitelisi olacak" dedi.

"2.037 PALMİYE, 2.064 HURMA"

Gönyeli sınırları içerisinde kamusal alan ve özel mülklerde bulunan 2.037 palmiye ve 2.064 hurma ağacı Gönyeli Belediye tarafından özel olarak korunuyor.

Kırmızı palmiye böceğine (Rhynchophorus Ferrugineus) yönelik özel olarak geliştirilen ilacın ithali, Tarım Bakanlığı'nın izniyle Gönyeli Belediyesi tarafından yapıldı.

Gönyeli Belediyesi, kırmızı palmiye böceğine karşı kent sınırları içerisinde uzmanlar yönetiminde başlattığı hurma ağaçlarının gövdelerinden ilaç enjektesi ile gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarını tamamladı.

Bu işlem Cyprus Pest Control adlı özel firma ile birlikte yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.