GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

Gönyeli'de baskılara dayanamayarak işyerini kapattı

Gönyeli'de baskılara dayanamayarak işyerini kapattı

Gönyeli belediyesi'nin haksız baskılarına dayanamayarak restoranını kapatmak zorunda kaldığını iddia eden "Dönercity" isimli işyerinin sahibi Ulaş Şeherlioğlu, "benim kimse ile şahsi bir husumetim yok. Ben kimseden ekstra bir ayrıcalık ya da destek istemedim, diğer iş yerlerine uygulanan kuralların bana da uygulanmasını istedim fakat ne amaçla yaptıklarını bilmediğim bir şekilde adaletsiz uygulamalar içerisine girdiler. Esnafın desteğe ihtiyacı yok köstek olmasınlar yeter" diyerek isyanını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 03/08/16 15:53
okuma süresi: 4 dak.
Gönyeli'de baskılara dayanamayarak işyerini kapattı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ahmet VAMIK

Gönyeli bölgesinde belediye bulvarı üzerinde hizmet veren "Dönercity" isimli işyerinin sahibi Ulaş Şeherlioğlu, Gönyeli Belediyesi'nin haksız baskılarına dayanamayarak restoranını kapatmak zorunda kaldığını iddia etti. Kıbrıs Postası, sosyal medya üzerinden şikayetlerini dile getiren ve kendisine diğer iş yerlerinden farklı bir muamele uygulandığını iddia eden Ulaş Şeherlioğlu'na ulaştı. Kıbrıs Postası'na konuşan Şeherlioğlu, iş yerinin faaliyette olduğu 3 yıl içerisinde belediyenin haksız uygulamalarına maruz kaldığını ve iş yerinin farklı nedenlerle 2 kez mühürlendiğini ifade etti.

"Yasalar bir tek bana mı işliyor?"

3 yıl önce Gönyeli Belediyesi'nden tüm izinlerini alarak belediye bulvarı üzerindeki iş yerine yatırım yaptığını dile getiren Ulaş Şeherlioğlu, "restoranın önüne ahşap platform kurup masa ve sandalyeler koydum. Belediye zabıtaları dükkanın önünün araç park yeri olduğunu, platform ve üzerindeki masa, sandalyeleri kaldırmam gerektiğini söyleyerek işyerimi mühürlediler." dedi. Aynı cadde üzerinde birçok iş yerinin kapı önünde benzer şekilde platformu ve masa, sandalyeleri bulunduğunu belirten Şeherlioğlu, "eğer yasa böyleyse, yasa herkese eşit şekilde uygulanmalıdır. Benim işyerimde bu platformu kaldırıp, diğer iş yerlerine dokunmamaları belediyenin taraflı ve yanlı olduğunun göstergesidir" diyerek Gönyeli Belediyesi'ne karşı suçlamalarda bulundu.

"Restoranımı mühürleyerek itibarımı zedelediler"

Ulaş Şeherlioğlu, "Ben ısrarla masa sandalyelerimi kaldırmadım fakat 3 yılın sonunda iş yeri çalışma iznim bittiği zaman belediye çalışma iznimi yenilemedi ve bunun ardından bende masa sandalyelerimi kaldırarak, platformu da oradan söktüm. Kapının önünde sadece iki masa ve bir şemsiye bıraktım fakat belediye zabıtaları yine bu yüzden işyerimi mühürledi" diyerek, restoranların normal şartlarda sağlıksız koşullarda mühürlendiğini ve insanlarında algısının bu yönde olduğuna dikkat çekti. Şeherlioğlu, restoranının itibarının zedelendiğini ve bu yüzden işlerinin düştüğünü de vurguladı.
"Yasalar herkese eşit uygulanmalı"

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ile defalarca görüşmeye çalışmasına rağmen Başkan Benli'ye ulaşamadığını söyleyen Ulaş Şeherlioğlu, "Benim kimse ile şahsi bir husumetim yok. Ben kimseden ekstra bir ayrıcalık ya da destek istemedim, diğer iş yerlerine uygulanan kuralların bana da uygulanmasını istedim fakat ne amaçla yaptıklarını bilmediğim bir şekilde adaletsiz uygulamalar içerisine girdiler. Esnafın desteğe ihtiyacı yok köstek olmasınlar yeter" diyerek isyanını dile getirdi.

"Baskılara dayanamadım"

Tabela taktırmaya çalıştığı zaman bile henüz tabela montajı yapılırken belediye zabıtalarının müdahale ettiğini ve tabela takılmasına engel olduğunu belirten "Dönercity" direktörü Ulaş Şeherlioğlu, "çevremdeki tüm işyerleri ile aynı ölçüde tabela yaptırmama rağmen yine bir tek benim tabela takmama engel oldular" dedi. Kapısının önünde tek bir masa sandalyesi kalmasına rağmen Gönyeli Belediyesi'nin halen daha bildirim göndererek masanın kaldırılmasını ve kendisine ait olmayan bir kanalizasyon rögarına yağ süzgeci taktırmasını talep etmesinin üzerine daha fazla dayanamadığını söyleyen Ulaş Şeherlioğlu, baskılara boyun eğerek işyerinin kapısına kilit vurduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.