GÖNYELİ
okuma süresi: 3 dak.

Dürüst: "Gönyeli çemberi ilk etap projesi ihaleye çıkma noktasına geldi"

Dürüst: "Gönyeli Çemberi çilesi bitecek"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, "Gönyeli Çemberi Projesi" çalışmalarının tamamlandığını ve ilk etap projesinin ihaleye çıkma noktasına geldiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 06/11/16 16:23
okuma süresi: 3 dak.
Dürüst: "Gönyeli Çemberi çilesi bitecek"
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gönyeli Çemberi ile ilgili olarak, bir süreden beridir devam eden, projesinin tamamlandığını açıklayarak, "Artık Gönyeli Çemberi sorunu diye bir sorun kalmayacak. Gönyeli Çemberi çile olmaktan çıkacak" dedi.

Bakan Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine geldiği günden itibaren, KKTC'nin en yoğun araç trafiğinin yaşandığı ve uzun kuyrukların meydana geldiği Gönyeli Çemberi'nin rahatlatılmasına yönelik olarak proje çalışmalarını başlattıklarını, çalışmaların sonucunda da iki aşamalı bir projenin ortaya çıktığını belirtti.

2 etapta tamamlanacak olan projenin ilk etabını oluşturan kaçış yollarının yapımı ile ilgili olarak çalışmaların tamamlandığını, gerekli blokelerin alındığını ve ihaleye çıkma noktasına geldiğini belirten Bakan Dürüst, bu projenin hayata geçirilmesinde,Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin teknik ve mali açıdan büyük desteklerinin olduğunu, aynı zamanda Karayolları Dairesi Müdür ve teknik ekibinin özverili çalışmalarının da büyük katkısı olduğunu belirtti.

"Her gün için yaklaşık olarak 48 bin aracın geçiş yaptığı Gönyeli Çemberi, yıllardan beridir sürücülerin çilesi haline gelmiştir. Bu sorunun daha fazla sürdürülebilir bir yanının olmadığını ve trafikte daha fazla güvenliğin yanında, zamanın da değerli olduğunu dikkate alarak, özellikle Karayolları Dairemizin yoğun çalışmaları neticesinde, önemli bir projenin ilk adımını atma noktasına gelmiş bulunmaktayız" diyen Bakan Dürüst, "iki etaptan oluşan Gönyeli Çemberi projesi, hükümetimizin büyük bir hizmeti büyük bir başarısı olacaktır" dedi.

İlk etabının yandan kaçış yolları ile çemberin rahatlatılacağını belirten Bakan Dürüst, ikinci etapta ise üst geçitlerle desteklenerek, Gönyeli Çemberinin, çağdaş ve ileri ülkeler seviyesinde hizmet verecek, güvenli bir kavşak halini alacağının altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC'nin böylesi büyük projelere yıllardan beridir ihtiyacı olduğunun bilinci içerisinde, yaşamı kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini daha da arttıracak, ekonomik ve sosyal yaşama katkısı olacak büyük projelerin daha da devam edeceğini belirterek, "hükümet olarak, icraat yapmak, halka hizmet götürmek noktasında kararlı duruşumuza devam ederek, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.