AKINCILAR
okuma süresi: 3 dak.

Akıncılar'da ilk kez kırsal kesim arsası dağıtıldı

Akıncılar'da ilk kez kırsal kesim arsası dağıtıldı

Akıncılar'da kırsal kesim arsaları hak sahiplerine dağıtıldı.16 kişi hak sahipliği belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Yayın Tarihi: 01/06/17 08:39
okuma süresi: 3 dak.
Akıncılar'da ilk kez kırsal kesim arsası dağıtıldı
A- A A+
Akıncılar'da kırsal kesim arsaları hak sahiplerine dağıtıldı.16 kişi hak sahipliği belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Akıncılar'daki törene Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile UBP milletvekilleri katıldı.

Törende konuşan Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Kırsal kesim arsalarının dağıtılmasının geç kalınmış bir karar olduğuna işaret etti ve bundan sonrası için daha fazla arsanın açılması temennisini aktardı.

Konuşmasında açılan arsaların altyapısının kurulmasını isteyen Barbaros, hak sahiplerine düşük faizli kredi sağlanması, Sınır geçiş kapısı açılması, eşdeğer tapu sorunun giderilmesi yönündeki taleplerini Hükümet yetkililerine aktardı.

Barbaros'un ardından İçişleri Bakanı Kutlu Evren törende konuştu.

Hükümetin kırsal kesim arsaları konusunda önemli yol katediğini ve bu projelere devam edileceği belirten Evren; 'temel hedefin köylere sahip çıkılması olduğunu' söyledi.
Evren, arsa dağıtımının ardından altyapı çalışmalarına başlandığını kaydederek, 2'inci etap için fizibilte çalışmalarının 1 buçuk ay içinde tamamlanarak ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Evren ayrıca eşdeğer sorunuyla ilgili gerekli incelemenin yapılacağını bildirdi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de törende hak sahiplerine hitap etti.'Esas amacımız gençlerin köyüne, köküne sahip çıkmasıdır' diyen Özgürgün; 'bu çerçevede altyapı ve diğer projelerin süreceğini' söyledi.

Özgürgün; 'kırsal kesim arsaları için kredilendirme çalışması yapılacağını ancak önceliğin altyapıya verildiğini de kaydederek, 'ev ve yatırım yapmak isteyenlerin kooperatif kurarak da gerekli finansmanı sağlayabileceğini' belirtti.

Başbakan Özgürgün Konuşmasında, 'kırsal kesim arsalarıyla hedeflenen köylere sahip çıkma anlayışının Kıbrıs konusuna da katkı yapacağını' ifade etti.

Konuşmasında Eleştirileri de yanıtlayan Başbakan Hüseyin Özgürgün; 'eğer bu topraklarda gençlerin kök salması için arsa verilmesi peşkes çekmekse biz 51 köyde 1500 kadar gencimize peşkeş çekmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Başbakan Özgürgün ayrıca 'yapay gündem yaratarak ya da gerçeklere dayanmayan amaçlı anketlerle halkımızın yanıltılmaya çalışanların çırpınışları bizi yolumuzdan çeviremez, halkımız gerçekleri bilmektedir' diyerek bitirdi.

Kırsal kesim arsalarının ilk etabında 26 Köyde 839 arsa, ikinci etapta ise 25 köyde yeni arsa açılmıştı.

(BRTK)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.