AKINCILAR
okuma süresi: 2 dak.

Akıncılar'da yaşayan Arif, suyu sevmediği için 24 yıldır yıkanmıyor

Akıncılar'da yaşayan Arif, suyu sevmediği için 24 yıldır yıkanmıyor

Akıncılar'da görenleri ve duyanları şaşkına çeviren bir kişilik yaşıyor. 92 yaşındaki Yusuf Arif, 24 yıldır suyu sevmediği için yıkanmıyor. Yaşlı adam bu da yetmezmiş gibi sokakta bulduğu çöpleri evine getirerek artıklarla yaşıyor.

Yayın Tarihi: 14/02/11 09:00
okuma süresi: 2 dak.
Akıncılar'da yaşayan Arif, suyu sevmediği için 24 yıldır yıkanmıyor
A- A A+

24 yıldır yıkanmıyor!

Akıncılar Köyü'nde yaşayan 92 yaşındaki Yusuf Arif, 24 yıldır suyu sevmediği gerekçesiyle yıkanmıyor.
Köyde 'Sokradi' lakabıyla tanınan Arif, sokakta gördüğü çöpleri de evine getiriyor ve çöpten topladığı eşyalarla yaşıyor. Yusuf Arif'in yaşadığı hayat geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER)'in gezisi sırasında objektiflere takıldı.

EVİ TEMİZLEMEK İÇİN ÜÇ GÜN UĞRAŞTILAR…

Köy'de 'Çöp adam' olarak anılan Arif'in, yemek ihtiyacını köylüler karşılıyor. Geçtiğimiz günlerde Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri olayı öğrenerek köye gitti ve konuşarak Arif'i evden çıkmaya ikna etti. Ancak Sosyal Hizmetler Dairesi'ndeki görevliler, belediye yetkilileri ve muhtar, Arif'in yaşadığı evi temizlemek için üç gün uğraştı.

BİRKAÇ KEZ EVLENİP BOŞANDI

Geçmişte birkaç kez evlenip boşanan Yusuf Arif, yaklaşık 30 yıldır yalnız yaşıyor ve sudan da sürekli olarak uzak duruyor. Köylüler, Arif'in en son 24 yıl önce yıkandığını ve ardından hasta olduğunu o günden beridir de hiç yıkanmadığını söyledi.
92 yaşındaki Yusuf Arif, hemşirelerin iknasıyla çöp evinden çıkarıldı ve Sınırüstü Köyü'ndeki Yaşlı Bakım Evi'ne yerleştirildi.

GAYET SAĞLIKLI…

Arif'in bütün sağlık kontrollerinin yapıldığı ve gayet sağlıklı olduğu belirtildi. Bugüne kadar Akıncılar Köyü'nde köylülerin yapmış olduğu yardımlarla pislik içerisinde yaşayan Arif sıcak bir eve kavuşmanın heyecanı içerisinde.

Pelin Şahin - Halkın Sesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.