AKINCILAR
okuma süresi: 4 dak.

CTP - BG: "Akıncılar tedirgin"

CTP - BG: "Akıncılar tedirgin"

Polisin dur çağrısına uymayıp kuzeye kaçan gencin peşine düşen ve sınır ihlali yapan Rum polisleri, bölgede yaşayanları tedirgin etti.

Yayın Tarihi: 02/10/12 17:29
okuma süresi: 4 dak.
CTP - BG: "Akıncılar tedirgin"
A- A A+

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve beraberindeki heyet hem yaşanan üzücü olayı hem de köylülerin sorunlarını dinlemek için bugün Akıncılar köyüne gitti. Yorgancıoğlu, Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Mehmet Ceylanlı ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı.

OLAN KÖYLÜYE OLUYOR

Akıncılar köylüleri, CTP-BG Genel Başkanı ve heyetine dert yanarak son olayla birlikte Akıncılar halkının yaşadığı sorunların yeniden gündeme geldiğini belirtti. Yıllardır yaşanan sıkıntıları yetkili makamlara iletmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını söyleyen köylüler, Akıncılar köyünün özel bir statüye sahip olduğunu kaydetti. Mağdur olan kesimin sadece Akıncılar köylüsü olduğunu vurgulayan köy sakinleri, son yaşanan olay birlikte tedirginliklerinin de arttığını belirtti.

GEÇİŞLER YASAL DEĞİL!

Kuzeyden geçişlerde askeri bölgenin içerisinden geçerek zorluklar yaşandığını, güneye geçişlerin ise yasal olmayan şekilde yapıldığını belirten köylüler, yıllardır bu geçişlere yasal bir düzenleme getirmeye çalışmalarına rağmen başarılı olunamadığını ifade etti. Kuzeye geçişlerde çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını, 1. dereceden askeri bölge içerisinde kalan köylerine yatırım yapamadıklarını vurgulayan köy halkı, güneye yasal bir statüde geçişin sağlanmasının şart olduğunu söyledi.

TÜRK VE RUM POLİSLER İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI

Son yaşanan olayı her iki kesimin medyasının da manipüle ederek gerçekleri anlatmadıklarını ileri süren köylüler, "Bu olayla birlikte güneye geçişlerde çok büyük bir sıkıntı yaşayacağımız belli oldu. Eğer tansiyon düşürülmezse çok ciddi sorunlar yaşanacak" dedi. Geçmiş dönemlerde köylülerin Rum kesiminde kalan tarlalarının kullanımı amacıyla sınırı geçtiklerini ifade eden köylüler, bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ve gerçekleşen son olayda yetkililerin gerçekleri halktan sakladığını savundu. Köylüler, "Görüldüğü gibi bölgede yaşanan ve aslında çoğu adli olay olan konularda iki kesimin polisleri kendi aralarında istişare edemedikleri için konu büyüyor. Daha önce yaşanan olaylar da aynı adli sebeplerden oldu. Yetkililer bu konuda düzenleme yapmıyor ve halk mağduriyet yaşıyor. Bu kadar basittir" dedi. Köy sakinleri sınırın iki tarafındaki pek çok köylünün mallarının çalındığını, bunların kimler tarafından yapıldığının da tespit edildiğini ancak polislerin herhangi bir işlem yapmadığını da savundu.

CTP DÜZENLEMENİN TAKİPÇİSİ OLACAK

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada, olanların gerilimi artırmak isteyenler tarafından istismar edildiğini söyleyerek farklı statüde olan Akıncılar köyüne bugüne dek gereken ilginin gösterilmediğini vurguladı. Yorgancıoğlu, güneye geçişlerde ciddi sıkıntılar yaşayan Akıncılar halkının yasal bir zeminde geçişlerini sağlayacak düzenlemeleri yetkililerin en erken zamanda yapmasının şart olduğunu ve bunun takipçisi olacaklarını belirtti. Bölgede yaşananlardan dolayı halkın endişe içerisinde olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, güneyde çalışan köylülerin geçişlerle ilgili sıkıntıdan dolayı işlerine gidemediklerini bu nedenle mağdur olduklarını ifade etti. Yorgancıoğlu, kuzeyde yaşanan olayın ardından geçiş kapılarında sıkıntılar yaşandığını ve bu tür olayların kabul edilemez olduğunu, olayları büyütmemek gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.