DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 2 dak.

Değirmenlik Halk Dansları Topluluğu Balıkesir'de festivale katıldı

Değirmenlik Halk Dansları Topluluğu Balıkesir'de festivale katıldı

Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'nin Balıkesir ilinde bu yıl 15'incisi düzenlenen "Sındırgı Yağcıbedir Halı-Kültür Festivali"ne katıldı.

Yayın Tarihi: 19/09/13 10:59
okuma süresi: 2 dak.
Değirmenlik Halk Dansları Topluluğu Balıkesir'de festivale katıldı
A- A A+

Değirmenlik Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, festivale Bosna Hersek, Endonezya, Tayvan, Bulgaristan, Yunanistan, Litvanya, KKTC ve Türkiye'den Balıkesir Üniversitesi ile Bursa Kılıç Kalkan grupları olmak üzere toplam dokuz grup katılarak gösteri sundu.

Yunanistan ekibiyle iyi iletişim kurduğu ve iki ülkenin bayraklarının yan yana dalgalandığı belirtilen Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun, festivallerin barış, dostluk ve kardeşlik için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlattığı kaydedildi.

Bu yıl ilk kez Uluslararası Halk Sanatları Örgütü kapsamına giren festivalin, dünya çapında bir unvana sahip olduğu belirtilen açıklamada, Değirmenlik ekibinin hem KKTC'yi, hem belediyeyi temsil etmenin gururunu yaşadığı ifade edildi. Ekibin, gelecek yılki festival için de davet aldığı açıklandı.

Balıkesir'deki festivale, Değirmenlik Belediyesi'nden 2 Belediye Meclisi üyesi, 1 direktör, 5 müzisyen ve 20 dansçı olmak üzere toplam 28 kişilik kafile katıldı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.