DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 2 dak.

Taşocakları mercek altında

Taşocakları mercek altında

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, beraberinde Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile birlikte Değirmenlik köyüne giderek Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği'nin organize ettiği toplantıda köy halkı ile buluştu.

Yayın Tarihi: 05/11/13 10:34
okuma süresi: 2 dak.
Taşocakları mercek altında
A- A A+

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Bakırcı, toplantıda köyde bulunan taşocakları ile ilgili yaşanan sorunlara dair çözüm önerilerini anlattı ve vatandaşın taşocaklarından kaynaklanan sıkıntılarını dinledi.

Kısa bir süre önce Karayollarının taşocağı tesislerini incelediğini anımsatan Bakan Bakırcı, tesisin şu anki çalışma sistemi ile oluşan kirliliğin köyde yaşayan vatandaşın sağlığını etkilediğini söyledi.

SU PÜSKÜRTME SİSTEMİ İÇİN SÜRE TANINDI

Tesis yetkileri ile kısa vadede alınacak önlemler çerçevesinde görüştüklerini söyleyen Bakan Bakırcı, bu çerçevede elde edilen kayaların yuvarlanmadan tesisin merkezine ulaştırılması adına yol yapılması ve tozun kalkmasını engelleyecek su püskürtme sisteminin derhal devreye konulması konusunda tesise süre verdiklerini söyledi.

"Bugün doğamızın ve vatandaşımızın en az zarar göreceği bir mantıkla neler yapabiliriz? Bunu tartışmak zorundayız" diyen Bakan Bakırcı, köylülerin taşocaklarından kaynaklanan sorunları nedeniyle gösterdikleri tepkinin son derece haklı bir tepki olduğunu vurguladı.

"VATANDAŞIN SAĞLIĞININ TEHDİT EDİLMESİNE ASLA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

Bakan Bakırcı,asıl önemli olanın daha kalıcı çözümler üreterek, bilimsel çalışmalarla "sorunu tümden çözmek" olduğunu söyledi.

Vatandaşlara gösterdikleri anlayış ve sabır için teşekkür eden Bakan Bakırcı: "Doğanın tahrip olmasına ,çevresel sorunlardan kaynaklı vatandaşın sağlığının tehdit edilmesine asla duyarsız kalmayacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.