DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 6 dak.

DP Ulusal Güçlere Değirmenlik halkından büyük ilgi…

DP Ulusal Güçlere Değirmenlik halkından büyük ilgi…

Demokrat Parti Ulusal Güçler örgüt çalışmalarına tüm hızla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 04/12/13 14:26
okuma süresi: 6 dak.
DP Ulusal Güçlere Değirmenlik halkından büyük ilgi…
A- A A+

Demokrat Parti Ulusal Güçler geçtiğimiz akşam da Değirmenlik'te köy örgütü kongresini gerçekleştirdi.

Değirmenlik Köy örgütü kongresine DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Bengü Şonya, Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Lefkoşa Milletvekilleri Hasan Taçoy ile Zorlu Töre, partinin ve ve kadın örgütünün üst düzey yetkilileri ile bölge halkları katıldı.

Katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmazken, kongrenin gerçekleştirdiği alanı dolduran kalabalık alan dışına taştı.

DP Ulusal Güçler heyeti, Değirmenlik Köy örgütü kongresi öncesinde burada yaptıkları görüşmelerde köylülerin sorunlarını yerinde değerlendirerek, köylülerle sohbet edip talep ve önerilerini dinledi.

Yapılan sohbetlerde köy sakinleri, temel sorunlarını ve ülke sorunlarını masaya yatırdı.

DENKTAŞ:

Köy ziyaretlerinin önemine değinen Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, yoğun bir tempoda çalışmalarına rağmen fırsat buldukça köylülerle birarada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başladı.

Vatandaşın verdiği yetkinin sorumluluğu ve bilinciyle hareket edildiğini, bu yönde çalışıldığını kaydeden Serdar Denktaş, vatandaşın hizmet beklediğini ve verdiği oyun karşılığını en iyi şekilde almak istediğinin altını çizerek, iktidarın ortağı olan DP Ulusal Güçler'in bu bilinçle tüm vatandaşların hakkını gözettiğini, eşit ve adil bir şekilde hizmet hedefiyle çalıştıklarını kaydetti.

Denktaş; "Halkın beklentisi büyük çünkü çok büyük sıkıntıları var. Tüm bunların farkındayız. Ancak her şey adım adım ilerlemek zorunda. Sizlerden biraz daha sabırlı olmanızı istiyorum. Göstermiş olduğunuz bu sabırla daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağımıza inancım tamdır" dedi.

Gündemdeki konular ve Kıbrıs Sorununa da değinen Başbakan Yardımcısı, gelişmeler hakkında bölge sakinini bilgilendirdi.

Gençlerin işsizlik problemininde gündemde olduğu sohbet ortamında Denktaş, devlete 2014 yılında istihdam edilecek sayının toplamda 280 olduğunu bir kez daha anımsatarak, kamuya istihdamlarla işsizlik probleminin çözümünün mümkün görülmediğinin bilinçiyle hareket ettiklerini bu çerçevede seçim öncesi halka verdikleri sözlerden birinin de gençleri 'iş dilenen' değil, 'iş veren' konumuna getirmek için bir takım çalışmalar başlattıklarını bunun meyvelerini de en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizdi.

Denktaş, 'Kamu Reformu' konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığından söz ederek, reformun içeriğini paylaştı.

ŞONYA

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya'da özellikle Kıbrıs Sorununda gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Halkın kararlarına ve iradesine her zaman saygılı olduklarının altını çizen Şonya, DP Ulusal Güçlerin sahada halkıyla iç içe, el ele olduğunu ve vatandaşa daha iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bengü Şonya, CTP ile yapılan 'Hükümet Programı'na da bağlı olduklarını açıklayarak; "CTP ile yapılan hükümet programına bağlıyız. O programda yer alan konular arasında 'Siyasi Partiler Yasa'sının değiştirilmesi ile ilgili çalışmaları genel sekreterlik olarak yakınen takip etmekteyiz. Ve bu yasanın milletvekili transferlerinin önlenebilmesi içinde suretle çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.

Gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Değirmenlik halkına teşekkür eden DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, kısa süre içerisinde yeniden görüşmeyi temmenni etti.

TAÇOY

DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ise konuşmasına, ülkenin özlem duyduğu, hasret çektiği bir çok yeni uygulama ve projelerin iktidar dönemlerinde hayata geçeceğinden kimsenin şüphe duymamasını isteyerek başladı.

DP Ulusal Güçlerin vatandaştan aldığı yetkinin sorumluluğu ve bilinçiyle hareket ettiğini sözlerine ekleyen Taçoy; "daha güçlü bir KKTC ve halkımızın özlem duyduğu refah seviyesine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

"Gerek muhalefet, gerekse iktidar dönemlerimizde olsun hiç bir dönemde vatandaşımıza sırtımızı dönmüyor, gerektiğinde ayaklarına kadar gidip sıkıntıları yerinde inceliyor, talep ve beklentilerini birebir dinliyoruz" diyen DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, eksiklerin her dönem olmasının olağan olduğunu ancak samimi bir şekilde çaba harcadıklarının da gözardı edilmemesini istedi.

SEÇİMLE BELİRLENEN İSİMLER…

Değirmenlikte gerçekleşen sohbet konuşmalarının ardı sıra divan oluşturularak seçime geçildi.

Buna göre DP Ulusal Güçler Değirmenlik Örgüt Başkanlığına Ahmet Erbay, Kadın Örgütü Başkanlığına Arife Güneş, Gençlik Örgütü Başkanlığına ise Hüseyin Özer seçildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.