DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 2 dak.

Işısal: "Hayvanlardaki yüksek ateş ve yumrulara dikkat"

Işısal: "Hayvanlardaki yüksek ateş ve yumrulara dikkat"

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, büyükbaş hayvanlarda görülen Lumpy Skin Disease (LSD) hastalığının Değirmenlik Belediyesi'ne bağlı Meriç köyünde de görülmesi üzerine temizliğin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 13/02/15 11:28
okuma süresi: 2 dak.
Işısal: "Hayvanlardaki yüksek ateş ve yumrulara dikkat"
A- A A+

Hastalıkla mücadelede en önemli hususun temizlik olduğuna işaret eden Işısal, Ada genelinde tüm hayvancıların mandıralarını temiz tutmaları gerektiğini, bir kişinin bile temizlikten kaçması halinde hastalığın her yere yayılabileceğini ifade etti.

Işısal yaptığı yazılı açıklamada dün Değirmenlik Belediyesi'ne bağlı Meriç köyünde 7 ineğin LSD hastalığının bulgularını göstermesi nedeniyle Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından itlaf edildiğini kaydetti.

Işısal, Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi ekiplerinin mandıralardaki sinek ilaçlamalarına, bölgedeki tüm hayvanlar LSD'ye karşı aşılanana kadar ara verdiğini de bildirdi.

SİNEK MÜCADELESİNE AĞILLAR DIŞINDA DEVAM EDİLECEK

Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre; sinek mücadelesine ağıllar dışında devam edilecek.

Sağlık Şubesi Sorumlusu Şifa Berkan, hayvanlarında yüksek ateş ve deride yumru gözlemleyen büyük baş üreticilerin vakit kaybetmeden en yakın Veteriner Dairesi'ne başvurmaları gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.