ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akacan ve korumalarına 2 yıl hapis!

Akacan ve korumalarına 2 yıl hapis!

Girne'de Ocak ayında, bir restoranda Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nu darp ettikleri gerekçesiyle yargılan iş insanı Bulut Akacan, Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun hakkındaki dava karara bağlandı; sanıklar aleyhlerine getirilen 6 davadan suçlu bulunarak, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 13/11/19 07:45
okuma süresi: 3 dak.
Akacan ve korumalarına 2 yıl hapis!
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Füsun Cemaller'in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ile Yargıç Mine Ozankaya'dan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararını, Cemaller açıkladı. Cemaller, incelenen olgular ve kamera görüntüleri neticesinde, tüm sanıkların ortak bir amaç içinde hareket ettiklerine bulgu yaptıklarını söyledi.

"ASIMOĞLU KAZAYLA DARP EDİLMEDİ"

Kamera görüntülerinin sanıkların hareketlerinin teyidi açısından önemli olduğunu vurgulayan Cemaller, Kurbanov ve Özorçun'un, kavgayı ayırmaya yönelik hareketlerde bulunmadığına dikkat çekerek, kavgayı ayırmanın zor olmadığını vurguladı. Cemaller, Kurbanov'un Asımoğlu'nu kaza sonucu darp etmediklerine kanaat getirdiklerini de dile getirdi.

Sanıkların Erhan Başay'a yönelik ortak amaçla hareket ettiklerini vurgulayan Cemaller, Akacan'ın diğer sanıklara akıl vermek, yönlendirmek ve suç işlemek eylemlerinin de Başay'a yönelik olduğunu ancak, Asımoğlu'na karşı da darp suçu işlendiğini ifade etti. Cemaller, Orçun Özorçun'un, kavgayı ayırmak değil, Erhan Başay'ı çekiştirip, diğer sanıklarla birlikte darp etme niyetiyle hareket ettiğine vurgu yaptı.

"TÜM SANIKLAR SORUMLU"

Asımoğlu'nun darp edilmesinden tüm sanıkların sorumlu tutulduğuna dikkat çeken Cemaller, Kurbanov'unAsımoğlu'na yönelik hareketlerinden Akacan ve Özorçun'un da suçlu bulunduğunu aktardı.

Sanıkların aleyhlerine getirilen "vahim zarar", "yaralama" ve "ciddi darp" davalarından suçlu bularak mahkum ettiklerini kaydeden Cemaller, sanıkların birlikte hareket ettiğine vurgu yaptı; sanıklara ceza verirken, ayrıma gitmediklerini belirtti.

Vahim zarar suçuna 7 yıl hapse kadar ceza verildiğini anımsatan Cemaller, sanıkların lehine ve aleyhine olan bulguları değerlendirerek, tüm sanıkları 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanıkların hakkında ceza takdirinin açıklanmasının ardından, sanık yakınları fenalaştı.

Bulut Akacan'ın annesi, kararın ardından mahkemeden ambulansla çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.