SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Bayram temizliği yapacaklar dikkat

Bayram temizliği yapacaklar dikkat

Ramazan bayramına sayılı günler kala herkesi temizlik ve ikramlık yapma telaşının sardığını şu günlerde uzmanlar uzun süre ayakta kalmanın, ani eğilmelerin ve uzanmaların bel ve boyun kaslarına hasar verebileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 02/06/19 16:13
okuma süresi: 2 dak.
Bayram temizliği yapacaklar dikkat
A- A A+
Ramazan ve Kurban Bayramı gibi günlerde tüm evlerde bayram telaşının başladığını belirten uzmanlar evlerde temizlik ve ikramlıklar için hazırlıklar başlar. Ekmek kadayıfı, güllaç, katmer öncelikli olmak üzere tatlılar yapılır. Bayram temizliği yapılır. Bu yıl mevsimsel geçiş dönemine denk geldiği için de bahar ve bayram temizliği bir arada yapılacağından aşırı yorgunluk ve rahatsızlıklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ev işlerini yaparken uzun süre ayakta duruyoruz, eğiliyoruz, uzanıyoruz, ağırlık kaldırıyor, itiyor veya çekiyoruz. Bu hareketleri yaparken dikkatli olmadığımız zaman, bel veya boyun kaslarının kasılmalarına, bunun sonucunda da yaşam kalitemizi olumsuz etkileyen ağrıların gelişmesine yol açıyoruz. Ev işleri sırasında yapılan hatalar, kas iskelet sisteminde kimi zaman telafisi oldukça zor rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Basit önlemler alınarak bu sorunların önüne geçmenin mümkün olduğunu belirten uzmanlar, çamaşır asmak, ütü yapmak, bulaşık yıkamak gibi benzeri ev işlerinde risklerin oldukça fazla olduğunu belirtiyorlar.

Hatalı hareketler sık sık tekrarlandığında vücuda yük bindirir veya ağır yük taşındığında bel veya boyun fıtığı oluşumu kolaylaşabilir. Tüm bu işlerin gün içerisinde dönüşümlü olacak şekilde ayarlanması gerektiği tavsiye ediliyor.

Ütü yaparken masasının yüksekliği çok önemlidir. Sıkça kullandığınız eşyalar, kolayca erişebileceğiniz yerlerde muhafaza edilmelidir. Perde asarken, yüksekten bir şey alırken uzanmamalı, merdiven gibi yükseltiler kullanılmalıdır.

Yemek hazırlarken ve bulaşık yıkarken tezgâha yakın durmalı, çamaşır asarken, sepet bir tabure üzerine konulmalıdır. Her 30 dakikalık çalışma sonrasında 5 dakika dinlenmek önemli olduğu belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.