İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Denktaş: "Var gücümle açığı kapatmak için çalışacağım"

Denktaş: "Var gücümle açığı kapatmak için çalışacağım"

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, açığı kapatmak adına gerekenin yapılacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 11/12/18 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Denktaş: "Var gücümle açığı kapatmak için çalışacağım"
A- A A+

Denktaş, bu yıl Türkiye'nin yapacağı ödeneklerle ilgili spekülasyonlar yapıldığına işaret ederek, farklı nedenlerle gönderilmeyen rakamlar olduğunu kaydetti.

Devlete iş yapmış insanları mağdur etmemek adına ödemelerini mümkün olduğu kadarını yaptıklarını kaydeden Denktaş, açıkların, hayat pahalılığından kaynaklandığına işaret ederek yılı artıyla kapatacaklarına inanç belirtti.

Serdar Denktaş, rakamları aşağı indirmek için çalıştıklarını, tüm bürokratların yoğun çaba harcadığını ifade etti. Denktaş, var gücüyle açığı kapatmak için çalışacağını vurguladı.

Ortaya konanın ortak bir çaba olduğunu söyleyen Denktaş, dört başkan ve bakanların beraber tartışarak kararlar aldığını belirtti. Denktaş, hükümete nifak tohumu sokulmaya çalışıldığını kaydetti. Denktaş, özlü tartışma ve eleştirilere teşekkür etti.

"YAŞANAN DALGALANMALARI DÜŞÜNÜRSEK, BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİĞİMİZE İNANIYORUM"

Krizin etkilerinin 2019 yılına da yansıyacağını söyleyen Denktaş, etkilerin vatandaşa yansıması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Denktaş, "Yaşanan dalgalanmaları düşünürsek, başarılı bir yıl geçirdiğimize inanıyorum. Beklenmedik bir hayat pahalığı miktarı ve dövizin tsunami yaratan etkisi yaşandı" dedi.

Vergi düzenlemesine gidilecek gelecek yıl gelir vergisinde iyi bir artış sağlanacağına inandığını dile getiren Denktaş, Kurumlar Vergisi ve Gelirler Vergisi sıkıntısının raporlama uygulamasından kaynaklandığını belirtti.

"KAYIT DIŞILIK KAYIT ALTINA ALINACAK"

Ocak ayından itibaren yeni düzenlemeler yapmak durumunda kalacaklarını dile getiren Denktaş, kira stopajları, kayıt dışı evlerin kayda geçmesine yönelik uygulamaların gündeme geleceğini, yeni yaklaşımlarla kayıt dışılığın kayıt altına alınacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.