ESENTEPE
okuma süresi: 4 dak.

Erdoğan: "İsyan noktasına geldim, inceldiği yerden kopsun"

Erdoğan: "İsyan noktasına geldim, inceldiği yerden kopsun"

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden açıklama yaparak Esentepe'nin ülkenin bir belediyesi olduğunu ama belediyeye üvey evlat muamelesi yapıldığını gerekçe göstererek Spor Dairesi, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Esentepe Örgütü, Girne Örgütü ve Girne Milletvekillerine sitem etmişti. Erdoğan konuyla ilgili Girne Postası'na konuştu.

Yayın Tarihi: 31/08/18 12:13
okuma süresi: 4 dak.
Erdoğan: "İsyan noktasına geldim, inceldiği yerden kopsun"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Esentepe Belediye Başkanı Erdoğan, iki ay önce Hentbol Yıldızlar Ligi'nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi spor salonunda oynanan, YDÜ-Esentepe yıldız erkek hentbol müsabakasında maçın bitimine doğru istenmeyen olayların yaşandığını; konuyla ilgili rapor tutulduktan sonra iki kulübün Spor Dairesi'ne istinafa gittiğini ancak Spor Dairesi'nin iki gruba da istinafın sonucu hala bildirmediğini söyledi.

Spor Dairesi'nin henüz Ceza Kurulu atayamaması sebebiyle sonucun bildirilmediğini belirten Erdoğan, " Bu yüzden Yıldızlar Ligi durdu. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama görülemez. Spor Dairesi, Ceza Kurulu atamadıysa daire başkanı inisiyatif kullanarak karar verir ve ligler devam eder. Devletin basiretsizliğinden ligler durmaz" dedi.

"GAYRİ-YASAL SELİÇEN YÖNETİM HALA GÖREVDE"

Esentepe Hentbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda Girne Üniversitesi'nin oy hakkının olmamasına rağmen oy kullandığını kaydeden Erdoğan, " Herhangi bir hentbol faaliyetinde bulunmamış, herhangi bir lisansı olmayan Girne Üniversitesi sadece basketbolda faaliyet gösteriyor. Buna rağmen Hentbol Federasyonu'nun genel kurulunda gelip oy kullandı. Bu durum yasalara ve tüzüklere aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Esentepe Efsane Yetenek Avcıları Spor Kulübü ile Esentepe Belediyesi Salon Sporları Kulübü'nün Girne Üniversitesi'nin oy kullanmasını protesto ederek genel kurulu terk ettiğini anlatan Erdoğan, "Genel kurulun iptali için Spor Dairesi'ne yazılı dilekçe ile başvurduk. Spor Dairesi bu konuyla ilgili henüz bir cevap vermedi. Gayri-yasal seçilen yönetim bugün hala görevde."

"SPOR DAİRESİ ESENTEPE İÇİN NE YAPIYOR?"

Prosedür kısmın dışında da yaşadıkları sıkıntılar olduğunu ve isyan noktasına geldiğini bildiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen sene Esentepe Futbol Kulübü Süper Lige çıktı. Süper Lige çıkacak olan takımların sahalarının bakımını, elektriğini hatta sularını dahil Spor Dairesi öder. Esentepe Spor Kulübü Süper Lige çıktı ama Esentepe sahasının bakımını Esentepe Belediyesi yapıyor. Ben saha bakımlarının yapılması için ayda iki adama 5 bin TL para veriyorum. Peki Spor Dairesi Esentepe için ne yapıyor?

Sahanın tribünleri ve koltukları söküldü. UBP zamanında yenisinin yapılması için söz verildi henüz yapılmadı. Süper Lig'de Esentepe takımı oynayacak Esentepe Belediyesi kendi imkanlarıyla tribün yaptı. Orada 4 metrelik bir uçurum var. Önüne demir yapılması gerekiyor. Süper Lig maçı oynanırken golü atan bir oyuncu veya gol heyecanıyla sevinen bir seyirci oradan düşerse hesabını kim verecek?

Çekimlerin yapılması için basın odasına ihtiyaç var. Basın odası hala yapılmadı. Skor Board yıkıldı, paslandı yenisine ihtiyaç var. Spor Dairesi bunu da henüz yapmadı."

"İSYAN NOKTASINA GELDİM, BAZI YAPTIRIMLARA GİDECEĞİM"

Bu şekilde devam ettiği sürece sahadan adamlarını çekeceğini ileten Erdoğan, "Ya sahaya adam gönderin adam ya da bende adamlarımı çekiyorum. İnceldiği yerden kopsun. Beni düşünmeyeni ben de düşünmeyeceğim. Esentepe CTP Örgütü, Girne Örgütü, Girne milletvekilleri de duyarsız. Bu ülkede spor sadece Lefkoşa ve Girne Kulüplerinde değildir. Bütün kulüplere eşit hizmet yapılması lazım. Olacak şey değil bu…. Artık isyan noktasına geldim. Bazı yaptırımlara gideceğim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.