KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Genç piyanistlere üç uluslararası ödül

Genç piyanistlere üç uluslararası ödül

Pelin Ece Acar New York Carnegie Hall'da Kuzey Kıbrıs'ı temsil edecek...

Yayın Tarihi: 23/10/19 09:38
okuma süresi: 2 dak.
Genç piyanistlere üç uluslararası ödül
A- A A+
Her yıl dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen ve merkezi St. Petersburg'da bulunan Uluslararası Viva Music Yarışmasının ikincisi bu yıl 19-20 Ekim tarihlerinde Alanya'da gerçekleşti.

Yarışmanın Piyano Katagorisi'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Rauf Kasimov'un öğrencileri Pelin Ece Acar, Can Sakkaoğlu ve Ayşe Çubukcu katıldı. Yarışmaya katılım Kıbrıs Piyano Kültür ve Sanat Derneğinin organizasyonuyla gerçekleşti.

PELİN CARNEGİE HALL'DA KONSER VERECEK

Alexei Rudnevsky, Yuri Sayutkin, Guljahan Babayecab Solak ve Nina Rudnevskaya' dan oluşan juri, başarılı performansları sonucunda Pelin Ece Acar'a ikincilik, Can Sakkaoğlu'na Mansiyon ve Ayşe Çubukcu'ya Mansiyon ödüllerini layık gördü.

Pelin Ece Acar Haziran 2020 de New York'da dünyanın en ünlü konser salonlarından biri olan Carnegie Hall'da konsere katılma hakkını da kazandı. Bu son ödüllerle çok sayıda müzik okulu ve konservatuvar öğrencileriyle yarışarak bir kez daha üstün başarı gösteren genç piyanistlerden Bülent EcevitLisesi öğrencisi Pelin Ece Acar 9.kez,English School of Kyernia öğrencisi Can Sakkaoğlu 4. kez ve ilk kez yarışmaya katılan 23 Nisan İlkokulu öğrencisi Ayşe Çubukcu birinci kez uluslararası piyano ödülü kazandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.