GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'taki atış poligonu konusu tartışma yarattı...

Güney Kıbrıs'taki atış poligonu konusu tartışma yarattı...

Güney Kıbrıs'ta, ateşli silahlar ve poligonlara ilişkin yasanın çağdaşlaştırılmasına ilişkin daha önce meclise sunulan yasa tasarısından vazgeçilmesinin ardından, bu konuda yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların durumdan hoşnutsuz olduğu, KKTC'den bu konuda çağrı yapıldığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 18/04/19 11:56
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'taki atış poligonu konusu tartışma yarattı...
A- A A+
Fileleftheros gazetesi, yatırımcıların, Kıbrıs'ın hava koşulları nedeniyle açık alan atış poligonu kurulmasına müsait olduğu görüşünde olduğunu, ancak Güney Kıbrıs'ın ilgili yasa tasarısından vazgeçtiğini yazdı.

Güney Kıbrıs'taki bu konudaki gelişmeleri takip eden KKTC'deki iş insanlarının ise, son günlerde, iki yıldan beridir Güney Kıbrıs'ta bu konuda yatırım yapma yolunun açılmasını bekleyen yabancı yatırımcılara, Gönyeli'de bulunan açık hava atış poligonunu ziyaret etmeleri çağrısında bulunduğunu savunan gazete, KKTC'deki iş insanlarının ayrıca devletin böyle bir poligona olanak tanıyan çerçeve ile muhtemel yatırım yerleri konusunda da yabancı yatırımcılara bilgi verdiğini ileri sürdü.

Habere göre, KKTC iş insanları ayrıca, Rum Yönetimi'nde söz konusu sporun yapılmaması ve uluslararası temsiliyeti bulunmaması nedeniyle, uluslararası federasyonlar aracılığıyla uluslararası müsabakaların tanınmasına ilişkin engelleri de aşabilecekleri konusunda yabancı yatırımcılara bilgi veriyor.

Limasol'daki "Meridian" otel yatırımcısı Parklane Hotels Ltd Başkanı, yatırımcı Roman Nikitin ise, yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısının Rum Meclisi'nde geçmesi durumunda bu konuda yatırım yapmak istediğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.