ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Her üniversite su ücretini ödüyor, sadece YDÜ ödemiyor"

"Her üniversite su ücretini ödüyor, sadece YDÜ ödemiyor"

Mahkemede YDÜ yetkilisi, hiçbir üniversitenin su ücreti ödemediğini iddia edince, LTB avukatı Malyalı, "Her üniversite ödüyor, sadece siz ödemiyorsunuz. Mesela Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi her ay ödüyor" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 12/11/19 11:11
okuma süresi: 5 dak.
"Her üniversite su ücretini ödüyor, sadece YDÜ ödemiyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) arasındaki belediye hizmetlerinin ödenmediğine ilişkin dava 12 Kasım Çarşamba gününe ertelendi.

LTB'nin, 2006 – 2019 yılları arasında; bazı belediye hizmetleri karşılığında YDÜ'ye kestiği 5 milyon TL'yi aşan fatura, YDÜ tarafından kabul edilmemiş, bunun üzerine LTB mahkeme yoluna gitmiş ve yargı 'haciz yoluna' gidilmesini emretmişti.

Haciz kararı üzerine YDÜ yargı yoluna gitmiş ve kararın durdurulması için LTB'ye dava açmıştı.

Söz konusu dava, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde Kıdemli Yargıç Banu Soyer huzurunda görüldü.

Davaya, LTB'nin Avukatları Hüseyin Malyalı ile Tülin Sabri, YDÜ'nün Avukatı Hasan Esendağlı katıldı. Davada tanık sıfatında YDÜ Mali İşler Sorumlusu Ahmet Güvensoy, Av. Hüseyin Malyalı'nın iddialarına yanıt verdi.

Son olarak söz alan YDÜ'nün Avukatı Esendağlı, belgelerde adı geçenlerden bazılarının görevlerine devam ettiğini, bazılarının ise devam etmediğini işaret ederek, kişilere ulaşmak için zaman istedi.

LTB'nin Avukatı Malyalı, Esendağlı'nın talebine itirazı olmadığını söyledi ve dava 13 Kasım Çarşamba gününe ertelendi.

MAHKEME DİYALOGLARI…

Mahkemede ilk sözü Av. Hüseyin Malyalı alarak, LTB'nin YDÜ'ye yazdığı belgeleri sundu. Belgeler mahkeme tarafından emare olarak kayıtlara geçti. Av. Esendağlı, belgelerle ilgili itirazı olmadığını belirtti.

MALYALI, 4 İSİM SORDU…

Yaklaşık 2 buçuk saat süren mahkemede, diyaloglar genellikle Hüseyin Malyalı ile tanık Ahmet Güvensoy arasında geçti. Malyalı, tanık sıfatında dinlenen YDÜ Mali İşler Sorumlusu Ahmet Güvensoy'a İrfan Günsel, Ali Malek, Kazım Olgun ve Aytaç Sönmez'in Yakın Doğu'da görevli olup-olmadığını sordu. Güvensoy, İrfan Gürsel'in Yakın Doğu Bank Yönetim Kurulu üyesi olduğunu, diğer isimlerin ise banka çalışanı olduğunu söyledi.

"KOÇANLARDA LTB'YE AİT YAKIN DOĞU ARAZİLERİ VAR MI?"

Malyalı, Güvensoy'a Yakın Doğu Bank'ın vadeli hesaplarından çekip yapıldığına ve miktarına dair bilgisi olup-olmadığını soydu, Güvensoy ise bilmediğini belirtti. Malyalı, daha önceden mahkemeye 139 koçan sunulduğunu işaret etti ve "Söz konusu koçanlarda LTB'ye ait Yakın Doğu arazileri var mı?" diye sordu. Güvensoy, ise "Mutlaka vardır" karşılığını verdi.

YDÜ'NÜN MALLARININ TAPUSU…

Av. Hüseyin Malyalı, YDÜ'nün mallarının tapusunun Lefkoşa'ya kayıtlı olup-olmadığını sordu. Ahmet Güvensoy ise, tapuların Lefkoşa, Gönyeli ve Dikmen'e bağlı olduğunu, kanalizasyonun ise LTB'ye bağlı olduğunu anlattı. Bunun üzerine Malyalı, nereye bağlı olduğuna dair bir başvuru yapıldığına dair soru yöneltti ve Güvensoy, başvuru yapılmadığını aktardı.

YETKİLER KONUSU…

Hüseyin Malyalı, mahkemeye, Su İşleri Dairesi tarafından yetkilerin LTB'ye devredildiği belgeyi sundu. Söz konusu belgenin ikinci maddesinde yer alan, Su İşleri Dairesi'nin Lefkoşa ilçesi için bedellerin LTB'ye ödenmesi ile yükümlü olunduğuna dair ibarede Malyalı ve Güvensoy hemfikir oldu.

BAKANLAR KURULU KARARINA DİKKAT ÇEKİLDİ…

Malyalı, Bakanlar Kurulu kararına dikkat çekerek, kararda Lefkoşa'ya iletilen su ile ilgili Su İşleri Dairesi'ne ücret tahsil yetkisi verilmediğini, sadece kaynak kontrolü, kaynak denetimi ve sistemin tamirinin devlette olduğunu vurguladı. Güvensoy, ilgili şebekeden sonrasının LTB'de olduğunu, sadece öncesinin devlette olduğunu savundu. Bunun üzerine Malyalı, tahsilatın da belediyede olduğuna dikkat çekti.

SAYAÇLAR…

Hüseyin Malyalı, YDÜ'nün bugüne kadar sayaçları okuyup-okumadığını sordu, Ahmet Güvensoy, "Hayır" cevabını verdi. Malyalı bunun üzerine, "Su İşleri Dairesi sayaçları okuyup fatura yolladı mı?" diye soru yöneltti, Güvensoy, bildiği kadarıyla yollamadığını söyledi. Hüseyin Malyalı, Su İşleri Dairesi'nin YDÜ'ye ücretlendirme yapıp-yapmadığını sordu, Güvensoy, bilgisi olmadığını aktarınca, Malyalı, Su İşleri Dairesi'nin tahsil yetkisi olmadığını, tahsil yetkisinin LTB'de olduğunu anımsattı.

MALYALI: "HER ÜNİVERSİTE SU ÜCRETİ ÖDÜYOR, SADECE SİZ ÖDEMİYORSUNUZ"

Ahmet Güvensoy, hiçbir üniversitenin su ücreti ödemediğini öne sürünce, Hüseyin Malyalı, "Her üniversite ödüyor, sadece siz ödemiyorsunuz. Mesela Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi her ay ödüyor" ifadelerini kullandı. Hüseyin Malyalı, mahkemeye sunulan emareyi işaret ederek, tahsilat yetkisinin LTB'ye ait olduğuna dikkat çekti, Güvensoy ise, söz konusu metinde netlik olmadığını öne sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.