SPOR
okuma süresi: 7 dak.

Klasikler muhteşem bir final ile sezonu tamamladı

Klasikler muhteşem bir final ile sezonu tamamladı

KTKOD'un "2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası" büyük finalle tamamlandı. Merhum Remzi Ulubatlı anısına düzenlenen Royalton Klasik Otomobil Ralli'sinin şampiyonu Halil Erhan-Hasan Dümenci ekibi oldu.

Yayın Tarihi: 30/10/19 09:59
okuma süresi: 7 dak.
Klasikler muhteşem bir final ile sezonu tamamladı
A- A A+

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği'nin (KTKOD) 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası büyük finalle sona erdi.

2 gün süren ve 4 mevsimin bir arada yaşandığı atmosferde gerçekleşen final rallisi, muhteşem doğa manzarası eşliğinde yapıldı.

Royalton Car Trading Ltd. ana sponsorluğundaki ralli, Şirket Direktörü Acar Acabey'in merhum babası Remzi Ulubatlı anısına düzenlendi. Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde gerçekleşen yarışa katılan 44 araç, 165 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamladı.

9 etaptan oluşması planlanan ancak kötü hava şartları nedeniyle 7 özel etapla tamamlanan yarışın özel etapları sponsorların desteğiyle yapıldı, katılımcılara sponsorlar tarafından hediyeler verildi.

Final yarışında da Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ZAYDER) ile Oza Kahve'nin başlattığı 'Kadın hayattır, Çocuk umuttur" projesine destek verildi.

ŞAMPİYON HALİL ERHAN-HASAN DÜMENCİ

İki günlük yarış sonunda 'Genel Klasman'da birinciliği 1975 model Ford Escort MK2 aracıyla Halil Erhan-Hasan Dümenci ekibi, ikinciliği 1979 model Mercedes Benz 350 SL araçlarıyla, geçen yılın şampiyonu Ali-Pembe Kelebek ekibi, üçüncülüğü de 1960 model Volkswagen Beetle klasikleriyle yarışa katılan İsmet-Ayşe Tufan ekibi kazandı.Rallinin mevcut Sabit Hız Testlerinin içerisindeki En iyi zamanını (best time) ise SHT 1 etabında 0,071 saniye ile Halil Erhan – Hasan Dümenci kazandı.

Şampiyona puan durumuna göre, yarışa pilotlar kategorisinde lider başlayan Halil Erhan, 2019 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası 'Pilotlar' klasmanında da şampiyonluğa ulaştı.

Co-pilotlarda ise Pembe Kelebek, 2019'un şampiyonu oldu.

Genel Klasman ve diğer klasmanlarda dereceye girenlere ödülleri, Başbakanlık ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, KTKOD Başkan Burçin Aliusta, yönetim kurulu üyeleri, Royalton Grup Direktörlerinden Cem Ulubatlı, Azure Beach Bay & Restoran Direktörlerinden Hüseyin Erol, ZAYDER Başkanı Rabia Özcömert ile Oza Kahve Direktörü Umut Oza tarafından takdim edildi.

KLASİKLERİ, NE YAĞMUR NE DE FIRTINA DURDURDU

Final yarışı 26 ve 27 Ekim'de gerçekleştirildi. Cumartesi günü Lefkoşa Eziç önünde toplanan klasik severler, 2019 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonu'nun 11'inci ve son faaliyeti için yola çıktı.

Kat sayı olarak en fazla puan veren yarış olma özelliğini taşıyan rallinin stratını Başbakanlık ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan ile KTKOD Başkan Burçin Aliusta yaptı.

Toplam 165 kilomtre uzunluğundaki, 6 saatlik parkur iki günde tamamlandı.

İlk etabın geçildiği, cumartesi günkü yarışta, ekipler 3.5 saat süren, 90 kilomterelik parkuru tamamlayarak Kaplıca Otel'e ulaştı. Klasik severler, muhteşem doğa manzarasına sahip Dikmen, Taşkent, Değirmenlik, Başpınar, Alevkayası, Esentepe, Tatlısu ve Kaplıca'dan geçerek, 5 özel etabı tamamladı.

Yarışın ilk gününün birincisi Halil Erhan-Hasan Dümenci ekibi oldu.

Ekipler, gece Kaplıca Otel'de konakladı ve muhteşem bir ortamda gece geç saatlere kadar, şampiyonluk kutlamasını aratmayacak bir eğlencede güzel vakit geçirerek adeta yarışın yorgunluğunu attı.

Yarışın ikinci günü pazar ise, ekipler 2.5 saatlik, 75 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamlayıp, Yenierenköy'de bulunan Azure Beach Bay & Restoran'da final yaptı. Kötü hava koşulları nedeniyle final günü yapılması planlanan 4 özel etabın 2'si iptal edildi. Sonbahar ve kışın bir arada yaşandığı yarış gününde, tüm zorluklara rağmen klasik severler, Balalan Sahil Şeridi, Esenköy, Yeşilköy, Adaçay, Derince, Avtepe, Kuruova, Kaleburnu ve Sipahi köylerinden geçerek etabı tamamladı. Kötü hava koşulları etap iptal ettirdi ama keyifler hiç bozulmadı . Yaşar Köroğlunun sunumuyla Azure Beach Bay & Restoran'da düzenlenen ödül töreninde ise, şampiyonlar ödüllerine kavuştu.

KARAOKÇU'DAN ALİUSTA'YA PLAKET

KTKOD, iki yıldır etkinliklerini Başbakanlık ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu himayesinde gerçekleştiriyor. "Yollarda değil, pistte hız yap" sloganıyla çocukların ve gençlerin, spor faaliyetlerine özendirilerek, kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını amaçlayan iki kurum, bu işbirliği çerçevesinde birçok çocuk ve gencin klasik camiasının bir parçası olmasını sağladı.

Başbakanlık ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, uyuşturucuyla mücadele ve farkındalık çalışmalarına büyük destek veren ve birçok büyük organizasyonlara imza atmayı başaran KTKOD Başkanı Burçin Aliusta'ya plaket verdi.

Karaokçu, "Müthiş bir birliktelik yakaladık. Güzel çalışmalar yaptık. Umarım gelecek sezon da işbirliğimiz sürecektir" diyerek, Aliusta'ya destekleri için teşekkür etti.

ALİUSTA: UNUTULMAZ ANILARLA SEZONU TAMAMLADIK

KTKOD Başkanı Burçin Aliusta, 2019 yılı sezon faaliyetlerini final yarışıyla tamamladıklarını belirterek hedeflenen 11 faaliyeti unutulmaz anılarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkanlığındaki yönetim kurulunun iki yıllık görev süresinin de dolduğunu ifade eden Aliusta, 11 faaliyeti birbirinden değerli kılan klasik severlere teşekkür etti. Ödül Töreninde Dernek başkanımız ve Yarış direktörü Burçin Aliusta, bu yıl toplam Klasik Otomobil Ralli Şampiyonamıza ait 11 resmi faaliyet düzenlediklerini belirterek hepsinin de klasikciler için ayrı önemi olduğunu vurguladı. Her yarış için canla başla çalıştıklarını ifade eden Aliusta, 'en' zorlu, 'en' kapsamlı ve 'en' uzun final yarışını adeta iki günde 4 mevsim bir anda yaşamamıza rağmen sorunsuz ve başarılı şekilde tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Klasikler için yarış hazırlarken, büyük bir ekibin canla başla ve günlerce emek harcadığına dikkat çeken Aliusta, Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği'ne, katkılarını ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sponsorlara ayrıca sezon finaline yakışır bir final organizasyonuna imza attıklarını vurgulayarak sponsorlara ve katkı koyan kurumlara teşekkür etti. Aliusta, "Biz hep biriz. Aileyiz. Birlikte üzülüp, birlikte seviniriz" diyerek final yarışında kötü hava koşulları nedeniyle yaşanan aksiliklere rağmen herkesin etapları tamamlamak, finali muhteşem kılmak için mücadele ettiğini söyledi. Aliusta, emeklerinin karşılığını klasik severlerin yüzünde gördükleri mutlulukla aldıklarının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.