GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Köprülü'de muhtar isyanı: "Bıktık, usandık ilgilenen yok"

Köprülü'de muhtar isyanı: "Bıktık, usandık ilgilenen yok"

Mağusa bölgesi köylerinden olan Köprülü köy halkı yetkililerin ilgisizliğinden şikâyetçi... Defalarca sorunların çözülmesi yönünde çağrı yapan muhtar Turgay Alıkan, "yetkililere seslenmekten usandık, köylerle ilgilenen yok" dedi.

Yayın Tarihi: 02/11/19 12:35
okuma süresi: 4 dak.
Köprülü'de muhtar isyanı: "Bıktık, usandık ilgilenen yok"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa bölgesi köylerinden Beyarmudu Belediyesine bağlı, eski adı Koukla olan Köprülü köyünde sorunlar kangrenleşmiş halde.

200 nüfuslu Köprülü köyü halkı yaz mevsimi boyunca baraj nedeni ile üreyen mikroplu sinek sorunu ile boğuşurken, köy halkı uzun bir süreden bu yana 2. etap kırsal kesim arsalarının alt yapı sorununun çözüme kavuşmasını bekliyor.

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan köy muhtarı Turgay Alıkan, birçok köyde olduğu gibi Köprülü köyünün sorunlarının da uzun süreden beri çözüm beklediğini ancak yetkililerin köy sorunları ile ilgilenmediğinden yakındı.

"Birçok köyün yeri seçim dönemlerinde öğrenilir" diyen Alıkan, "yıllardan beri tüm yönetimler ne köylere, ne köylülere ne de köylerin sorunlarının ilk muhatapları muhtarlara önem veriyor" şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenmekten usandık, köylerle ilgilenen yok" diyen Alıkan, bölgedeki köylerin sorunlarını dinlemek için köylerin bağlı olduğu belediye yönetiminin bile köy muhtarlarını bir araya toplayıp sıkıntı ve sorunları sorup konuşmadığını söyleyerek isyan etti.

SİNEKLER YAZDA KÖPRÜLÜ HALKININ KÂBUSU OLDU

Köprülü köyü muhtarı Turgay Alıkan, köyün geçtiğimiz yaz döneminde en büyük sorununun Köprülü Barajı'nda üreyen mikroplu sivrisinekler olduğunu söyledi.

Geçen yıl kış mevsiminde yaşanan aşırı yağışlardan dolayı Köprülü Barajı'nın dolup taştığını anımsatan Alıkan, barajdaki sulardan dolayı üreyen sineklerin yaz mevsiminde köylüye zor dönemler yaşattığını kaydetti. Havaların serinlemesi ile sineklerin azaldığını kaydeden Alıkan, barajda biriken sunun ise gelecek yıl yaz mevsiminde yine aynı sorunu yaratacağını, yeterli önlemin alınmadığını kaydetti.

Ölümcül sinek saldırıları nedeni ile gerekli tedbirlerin alındığının duyurulduğunu ancak tedbirlerin yeterli olmadığı iddiasında bulunan Alıkan, barajda biriken sunun köy halkı için büyük tehlike yarattığını ancak yetkililerin ilgisiz kaldığını kaydetti. Barajda biriken sunun köylünün depo ve kuyularına verilerek özellikle kurumaya yüz tutan narenciye tarlalarının sulanmasında kullanılması önerisinde bulunulduğunu belirten Alıkan, "kaynak yok" denilerek önerilerin dikkate alınmadığını ifade etti.

KIRSAL KESİM ARSALARININ ALTYAPISI YOK

Genel seçimlerden önce Köprülü'de talepleri bulunan yaklaşık 15 kişiyi 2'inci etap kırsal kesim arsası için hak sahibi yaptıklarını belirten köy muhtarı Alıkan, 15 kişiye kırsal kesim arsalarının harita üzerinde gösterildiğini ancak arsa alan gençlerin arsalarının yerini dahi bilmediğini söyledi. Verilen arsaların altyapısının olmadığını dile getiren Alıkan, kendi imkânlarıyla konu arsalara ev yapan 5 kişinin karşı tarafta bulunan 1'inci etap kırsal kesim arsalarındaki trafodan elektrik aldığını belirtti.

Alıkan, 1'inci etap kırsal kesim arsalarının trafo parasının devlet tarafından ödenmesine rağmen Kıb-Tek'in trafodan elektrik alan 2'inci etap kırsal kesim arsasında kalan kişilerden trafo parası aldığını ileri sürdü.

PROJE ÇIKTI, KAYNAK BULUNAMADI

Hemen her köyde yaşanan yol sorunu Köprülü köyünde de mevcut…

Muhtar Alıkan özellikle ova yollarının köy halkı için büyük sorun olduğunu dile getirdi. Ova yollarının kullanılmaz hale geldiğini belirten Alıkan, Köprülü'de hayvancılık ve çiftçiliğin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Köy gençleri için sosyal tesis ihtiyacı olduğunu belirten muhtar Alıkan, talep üzerine belediye tarafından proje çıkarıldığını ancak projenin hayata geçirilmesi için kaynak bulunamadığından ve projenin hayata geçirilemediğinden yakındı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.