İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kundakçı üvey baba ve oğula 4 yıl hapis

Kundakçı üvey baba ve oğula 4 yıl hapis

Mağusa'da faaliyet gösteren "David People" isimli iş yerini kundaklayan Durmuş Doğan ve Gürbüz Karagöz'ün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci tamamlandı

Yayın Tarihi: 08/12/18 17:40
okuma süresi: 3 dak.
Kundakçı üvey baba ve oğula 4 yıl hapis
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da faaliyet gösteren "David People" isimli iş yerine 19 Haziran 2018 tarihinde yanıcı madde döküp ateşe vererek kundaklayan ve iş yerinde 60 bin 350 TL hasar oluşmasına neden olan sanık Durmuş Doğan ile Gürbüz Karagöz hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıklandı. "Kundaklama" davasında yargılanan sanıklar suçlu bulunarak 4'er yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

"Son yıllarda bu tür suçlar yaygınlaşma eğilimi gösteriyor"

Sanıklar aleyhindeki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Nüvit Gazi Hacı okudu. Durmuş Doğan ile Gürbüz Karagöz'ün aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulunduklarını kaydeden Hacı, kasten yangın çıkarma suçunun çok ciddi ve vahim suç türlerinden olduğunu belirtti. Bu tür suçların Anayasa tarafından güvence altında bulunan mülkiyet hakkı ihlaline yönelik suçlar olduğuna dikkat çeken Hacı, kundaklama suçunun her zaman korku yaratan ve insanlara ve mallarına zarar verebilecek nitelikte ağır bir suç olduğunun altını çizdi. Son yıllarda bu tür suçların yaygınlaşma eğilimi gösteren suçlar arasında bulunduğunun gözlemlendiğini de ifade eden Hacı, halkın kundaklama suçlarına karşı her zaman öfke ve endişeyle baktığını söyledi. 19 Haziran 2018 tarihinde saat 03.45'te İsmet İnönü Bulvarında faaliyet gösteren "David People" isimli iş yeri yanıcı madde dökülerek ateşe verilmek suretiyle sanıklar tarafından kundaklandığını anımsatan Hacı, çıkan yangın sonucunda konu iş yerinde 60 bin 350 TL hasar meydana geldiğini söyledi. Hacı, kimsenin her ne sebeple olursa olsun kasten ve kanunsuz olarak başkalarına ait binayı kundaklamaya hak ve yetkisi olmadığı gibi mahkemelerin bu tür suçları işleyenlere karşı hoş görüyle bakmasının da beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Sanıklara verilecek en uygun ve adil cezasının hapislik cezası olduğunu söyleyen Hacı, sanıkları oy birliği ile 4'er yıl hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.