İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kuvvetli rüzgara dikkat

Kuvvetli rüzgara dikkat

Sonbaharın sonuna yaklaştığımız şu günlerde değişen hava sıcaklıkları nedeni ile Meteoroloji Dairesi uyardı. Önümüzdeki bir haftalık süre içerisinde, havanın parça bulutlu olması beklenirken, Meteoroloji bugün için kuvvetli gök gürültülü yağış uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 16/11/19 11:05
okuma süresi: 4 dak.
Kuvvetli rüzgara dikkat
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kasım ayının ortalarını geçtiğimiz şu günlerde, Sonbahar mevsimini de geri bırakıyoruz. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarında meydana gelen düşüş, kış mevsimini aratmıyor.

Geçtiğimiz hafta KKTC genelinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları etkili olurken, dün olduğu gibi bu gün de gök gürültülü sağanak yağış yer yer etkili olacak.

Meteoroloji Dairesi önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının iç kesimlerde ve sahillerde hava sıcaklıklarının 23- 26 derece dolaylarında olacağını açıkladı.

Ülkenin alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalmasının beklendiğini belirten Meteoroloji Dairesi dün olduğu gibi bu gün de kuvvetli gök gürültülü yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji, yer yer etkili olacak olan gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte rüzgarın da şiddetini artıracağını duyurdu.

Öte yandan Kasım ilk yarısını tamamladığımız yılın şu günlerinde Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının ise 2 ile 4 derece dolaylarında mevsim normallerinin üzerinde olduğunu duyurdu.

EN YÜKSEK HAVA SICAKLIĞI 25 DERECE

16 Kasım- 22 Kasım tarihlerini kapsayan Meteoroloji Dairesi tahminlerine göre Başkent Lefkoşa'nın bugün ve yarın en düşük hava sıcaklığının 10 derece dolaylarında olması beklenirken, yarın öğle 11 santigrat derece, öğle saatlerinde ise hava sıcaklığının bu gün 25, yarın 26 dereceye yükselmesi bekleniyor. Başkent için Pazartesi günü ise en düşük hava sıcaklığı yine 10 derece olarak ölçülürken, en yüksek hava sıcaklığının ise yine 26 derece dolaylarında seyredeceği öngörülüyor.

Girne'de bugün ve Pazartesi günü en düşük hava sıcaklığı 16 derece en yüksek hava sıcaklığı 23 derece olması beklenirken, yarın en düşük hava sıcaklığı 17, en yüksek hava sıcaklığının ise 24 derece dolaylarında seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji Dairesi'nin tahminlerine göre Güzelyurt'ta en düşük hava sıcaklığı bu gün ve Pazartesi günü 9 dereceyi gösterirken, en yüksek hava sıcaklığı ise bu gün ve Pazartesi günü 23 yarın ise en düşük hava sıcaklığı 10 en yüksek hava sıcaklığı ise 24 derece olacak.

Gazimağusa'da bugün ve Pazartesi günü en düşük hava sıcaklığı 13 dereceyi gösterirken yarın en düşük hava sıcaklığı 1 derece yükselerek 14 dereceyi gösterecek. En yüksek hava sıcaklığının bugün ve Pazartesi 24 derece olması beklenirken, yarın ise 25 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi'nin verilerine göre İskele'de de hava sıcaklıkları yarın 1 derece artacakken, Pazartesi günü yeniden 1 derece gerileyecek. Buna göre, bugün ve Pazartesi günü en düşük hava sıcaklığının 15 derece, yarın 16 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise bugün ve Pazartesi günü 24 yarın 25 derece olması bekleniyor.

Lefke'de ise bugün ve Pazartesi günü en düşük hava sıcaklığının 16 derece olacağı öngörülürken, en yüksek hava sıcaklığı 23, yarın ise en düşük hava sıcaklığı 17, en yüksek hava sıcaklığı ise 24 derece olarak açıklandı.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu yönlerinden orta kuvvete esmesi bekleniyor. Meteoroloji Dairesi'nin açıklamasına göre, rüzgarın yağışlı günlerde yer yer kuvvetli, zaman zaman ise fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

DALGA BOYU 2 BUÇUK METREYİ BULACAK

Meteoroloji Dairesi'nin denizlere yönelik hava durumu raporunda ise, önümüzdeki 3 günlük süre içerisinde denizlerde fırtına beklenmediği açıkladı. Verilere göre, Taurus, Crusade ve Delta'da 3 günlük süre içerisinde, dalga yüksekliği 1 ila 2 metre yer yer 2 buçuk metre olduğu öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.