LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de "Mental Sağlık Farkındalık Günü" etkinliği düzenlendi

LAÜ'de "Mental Sağlık Farkındalık Günü" etkinliği düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Merkezi, Uluslararası Öğrenci Kulübü ile Psikoloji Kulübü tarafından "Mental Sağlık Farkındalık Günü" etkinliği düzenlendi.

Yayın Tarihi: 10/11/19 15:59
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de "Mental Sağlık Farkındalık Günü" etkinliği düzenlendi
A- A A+

Davranışsal bağımlılıklar hızlı şekilde artıyor

LAÜ'den verilen bilgiye göre, etkinlik ile ilgili bilgi veren Psikoloji Kulübü Danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Cemaliye Direktör, Mental Sağlık Farkındalık Günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte son yıllarda çok hızlı bir şekilde artan davranışsal bağımlılıklara dikkat çekmenin amaçlandığını ifade etti.

Teknolojinin kullanım yaygınlığına bağlı olarak psikiyatri tanı kriterleri de değişti

Teknolojinin hızla gelişmesi ile artan akıllı telefon kullanımı, sosyal medya ve online oyunların, yaşamın önemli bir parçası haline geldiğini belirten Direktör, "Teknolojinin kullanım yaygınlığına bağlı olarak psikiyatri tanı kriterleri de değişmiş ve tanı kritlerleri arasında yer alan 'madde kötüye kullanımı ve bağımlılığı' yerini 'madde kullanımı ve bağımlılık bozuklukları' kategorisine bırakarak davranışsal bağımlılıkları da kapsar hale gelmiştir" dedi.

Gerçekleştirilen etkinlikte de üniversite öğrencilerine farkındalık kazandırmak hedeflendi

Direktör, madde bağımlılığında olduğu gibi davranışsal bağımlılıklarda da yineleyici davranışlar, işlevselliğin bozulması, gerçek dünyadan uzaklaşma, tolerans geliştirme ve yoksunluk belirtilerinin davranışsal bağımlılık kriterleri arasında yer aldığını söyledi. Yaygınlığı giderek artan davranışsal bağımlılıkların özellikle ergenlik ve genç yetişkinlik döneminde görülmesinin, bireylerin bağımlılık konusunda farkındalık kazandırılması gereğini önemli hale getirdiğini ifade eden Direktör, "Psikoloji Kulübü olarak gerçekleştirilen etkinlikte de üniversite öğrencilerine farkındalık kazandırmak hedeflenmiştir" dedi.

LAÜ Plaza önünde gerçekleşen canlı heykel sergisinde psikoloji bölümü öğrencilerinin sosyal medya bağımlılığı, selfitis, akıllı telefon bağımlılığı, internet bağımlılığı, alışveriş bağımlılığı, yeme bağımlılığı ve kumar bağımlılığına dikkat çektiğini dile getiren Direktör, "Bu etkinlikte İngilizce Psikoloji Bölümü'nden öğrencilerin de destek vermesi ile etkinlik, psikoloji alanının çok kültürlü yapısını da ortaya koymuş oldu. Serginin ardından psikoloji öğrencilerinden Sultan Acar ve Lee-Ann Lowe, üniversite öğrencilerinde yaygınlığı yüksek olan depresyon, kaygı bozuklukları ve davranışsal bağımlılıklar hakkında bilgileri içeren sunumlarını gerçekleştirdiler" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.