KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Maskara sürerken sıklıkla yapılan hatalar

Maskara sürerken sıklıkla yapılan hatalar

Maskara kusursuz bir makyajın vazgeçilmez unsurudur. Maskara sürmek kolay görünen bir iş gibi görünse de aslında sürerken sıklıkla hatalara bulaştığımız oluyor.

Yayın Tarihi: 05/04/18 15:07
okuma süresi: 3 dak.
Maskara sürerken sıklıkla yapılan hatalar
A- A A+

Maskara sürerken yapılan bu hataları bir araya getirdik...

MASKARA FIRÇASINI SOKUP ÇIKARMAK

En sık yapılan hatalardan biri olan sürekli maskara fırçasını sokup çıkarma işlemidir. Bu işlem sırasında maskara tüpünün içine hava girmesine olanak sağlamış oluyor ve bu durumda maskaranız daha hızlı bir şekilde kurumuş oluyor.

FIRÇADAKI FAZLALIKLARI ATMAMAK

Fırçayı çıkardığımız gibi hemen gözümüze sürmemeliyiz. Öncelikle fırçadaki fazlalık oranına bakmalı ve çözüm olarak tüpün kenarına sürterek fazlasını tüpe aktarabilirsiniz. Bu silme işlemini bir kağıt mendil yardımıyla da gerçekleştirebilirsiniz.

YANLIŞ NOKTADAN BAŞLAMAK

Maskara fırçası genellikle yan tutulur ancak bu başlı başına bir hatadır. Kirpik diplerine uygulanan maskara işlemine başlarken her zaman alt kirpiklerden başlamalısınız. Bu sayede maskaranın bulaşması biraz daha engellenmiş olacaktır.

KIRPIK KIVIRICIYI YANLIŞ KULLANMAK

Kirpik kıvırıcılarını yanlış uygulamanın bir yolu da maskara sürdükten sonra kıvırma işlemine geçilmesidir. Ancak bu hata size kirpiklerinizi bile kaybettirebilecek kadar önemli bir detaydır. Maskara işlemine başlamadan önce kirpik kıvırıcılarını kullanmalıyız.

MASKARA SÜRERKEN DOĞRU YERE BAKMAMAK

Maskara uygularken genellikle kafa aşağı yöne eğilir ya da çene havaya kaldırılarak işlem gerçekleştirilmeye çalışılır. Doğru bir uygulama için alt kirpiklerde yukarı ve üst kirpiklerde de aşağı yönde bakmamız gerekmektedir.

YAĞLI GÖZ KAPAĞINA BAZ SÜRMEMEK

Maskara ıslak olduğu durumlarda göz kapaklarınıza bulaşabilir. Uzun kirpiklere sahip kadınların temel sorunu olan göz kapaklarına bulaşan maskaralara çözüm olarak bir baz yardımıyla lekelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

KIRPIKLERINIZE UYGUN MASKARA KULLANMAMAK

Her maskaranın kendine göre bir kullanım özelliği bulunmaktadır. Dolgunlaştıranlar, kıvıranlar ve kirpikleri uzatan maskaralar gibi değişik kullanımlar için adlandırılan makyaj ürünleri de bulunmaktadır. Tüm bu özelliklere aynı zamanda erişmek istiyorsanız çözümü bir maskarayı sürüp kurumasını bekledikten sonra diğer bir maskarayla üzerinden geçmektir.

MASKARAYI GÜÇLÜKLE TAZELEMEK

Maskara gün içerisinde defalarca tazeleyebileceğiniz bir ürün değildir. Tazelenmesine gerek duymayacağınız suya dayanıklı ve kaliteli maskaralar tercih edebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.