EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit'e "Bekirpaşa tepkisi" dinmiyor

Özyiğit'e "Bekirpaşa tepkisi" dinmiyor

İskele Türk Maarif Koleji geçici olarak yerleştirildiği İskele Bekir Paşa Lisesi'nde yıllardan beri beklenen yeni okul binasının yapılmaması nedeni ile kalıcı hale geldi. Bölge halkı yeni okul binası için hiçbir girişimde bulunmayan Milli Eğitim Bakanlığı'na tepkili...

Yayın Tarihi: 23/04/19 07:36
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit'e "Bekirpaşa tepkisi" dinmiyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

İskele Türk Maarif Koleji, geçici olarak yerleştirildiği Bekirpaşa Lisesi ile 6 yıldır aynı okul binasını paylaşıyor.

Okul için arazi tahsis edilip gerekli etüt çalışmaları yapılmasına ve yeni bina için gerekli tüm projelerin hazır olmasına rağmen yeni okul için yetkililer hala 1 çivi çakmadı. Hem kolej, hem de düz ortaokul ve lise eğitimlerinin verildiği okulda öğrenim gören öğrencilerinin velileri durumdan oldukça şikayetçi. Okulda 1 dersliğin daha yapılmasına yer kalmamışken, 170'i kolej öğrencisi olan okulda 860 öğrencinin eğitimlerine imkansızlıklar dahilinde devam ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin de söz konusu bina için ayırdığı 5 milyonluk ödeneğe rağmen önceki hükümet döneminde yetiştirilemeyen bina, bu kez de bütçe olmadığı gerekçesi ile yapılmıyor.Çocukları Bekirpaşa Lisesi ve kolej bölümünde eğitim gören aileler ise 6 yıldan beri yeni okul binası yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'nın hiçbir adım atmamasına tepkili. Geçtiğimiz günlerde Bekirpaşa Lisesi'nde bir araya gelen veliler, toplantıda projesi tamamlanmış olan yeni okul binasının yapımı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İskele-Karpaz Okul Aile Birlikleri Federasyonu Başkanı Ali Kaplan ve okul aile birliğinin, Bakan Özyiğit ile son kez sorunu masaya yatırma kararı alan veliler eylem seçeneğini de gündemlerine taşıdı.

TAM DONANIMLI KOLEJ PROJESİ HAZIR

İskele-Karpaz Okul Aile Birlikleri Federasyonu Başkanı Ali Kaplan, çağrı üzerine toplanan velilerle yaşanan sıkıntıları paylaştı. Bekirpaşa Lisesi'nde kapasitesinin çok üzerinde öğrencinin, yetersiz koşullar altında eğitim gördüğünü kaydeden Kaplan, gerek sınıf, gerek tuvalet gerekse derslik konularında okulun hem kolej hem de Bekirpaşa Lisesi öğrencilerine yetmediğini kaydetti. Kolej için tam donanımlı bir okul projesinin hazır olduğuna dikkat çeken Kaplan Bakan Özyiğit'in 1 buçuk yıldan beri hem öğrencileri hem de velileri oyaladığını söyledi. Bir karar alınması halinde projenin ihaleye çıkacak düzeyde olduğunu ifade eden Kaplan, gelinen aşamada kaynak olmadığı için 1 çivinin dahi çakılamadığını ifade etti.

"ÇOCUKLAR MAĞDUR"

Toplantıda Bakan Cemal Özyiğit'in her seferinde kendilerini kandırdığını ifade eden aileler, "Bakan 2018 yılından beri bizi kandırıyor. Biz bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Çocuklarımız her yıl daha da mağdur oluyor" şeklinde isyan etti.

Bekirpaşa Lisesi'nde kolej bölümünde okuyan çocukların diğer kolej mezunları gibi "Türk Marif Koleji" mezunu değil, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfı mezunu olduklarını söyleyen aileler, "nereden mezun olduklarının da net bir adı yok" şeklinde konuştular.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.