İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Samanbahçe, sanat ve yeşille buluştu

Samanbahçe, sanat ve yeşille buluştu

Lefkoşa'nın tarihi Samanbahçe bölgesi, Samanbahçe Festivali 2019'la Lefkoşalıyla yeniden buluştu; bu buluşmaya yeşil ve sanat da eşlik etti. Festivalde konuşan LTB Başkanı Harmancı, Samanbahçe'yi herkesin bildiğini, siyasilerin seçim zamanlarında fotoğraf çekindiği bu bölgeyi yeniden Lefkoşalıyla buluşturmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

Yayın Tarihi: 23/06/19 09:20
okuma süresi: 4 dak.
Samanbahçe, sanat ve yeşille buluştu
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Studio 21 &YukaBlend tarafından organize edilen, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin işbirliği ve katkıları ile düzenlenen Samanbahçe Festivali, dün gerçekleşti.

AtakomLtd, Cumhurbaşkanlığı ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi sponsorluğundaki festival gün boyu devam etti.

Festivali, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, UBP Milletvekili Zorlu Töre ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı gibi siyasilerin yanı-sıra, Başbakan Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar ve Vakıflar İdaresi'nden yetkili isimler de ziyaret etti.

'Mini Yuka' olarak da anılan Samanbahçe Festivali süresince, Lefkoşa'nın tarihi Samanbahçe bölgesi oldukça kalabalık bir ziyaretçi akınına uğradı; hem yeni nesil bölgeyi keşfetti, hem de bir önceki nesillerin hafızalarını tazelendi.

Sabah saat 10.00'da başlayan festivalde; DJ performansları, jonglörler, dans gösterileri, atölye çalışmaları, bisiklet turları, LTB Yeşil Balkon Yarışması tanıtımı ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

Bölgede yapılan yeşillendirme çalışmaları tanıtıldı ve Samanbahçe, "Lefkoşa'nın 2019 Yılı Yeşil Balkonu" olarak takdim edildi.

Yoga, fitnes, dans ve el işi atölye çalışmalarının da yapıldığı festivalde, kitap okuma bölümünde LTB kitap paylaşım noktalarının tanıtımı da gerçekleşti.

Elişi, yiyecek-içecek, sanat eserleri, bisiklet ve kitap stantlarının da kurulduğu festival, Lefkoşa Belediye Orkestrası'nın Latin Konseri ile son buldu.

Harmancı: "Samanbahçe'yi yeniden Lefkoşalılarla buluşturmaya gayret ediyoruz"

Festival sırasında konuşan LTB Başkanı Harmancı, "Eldeki tüm olanaklarla Samanbahçe'yi yeniden Lefkoşalılarla buluşturmaya, buradaki insanların renkliliğini, güzelliğini Lefkoşa ile bütünleştirmeye gayret ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

"Lefkoşa'nın Yeşil Balkon'u her daim Samanbahçe olmuştur"

Harmancı, Samanbahçe Festivali içerisinde LTB'nin Yeşil Balkon Projesi'nin de tanıtıldığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Bir de bizim Yeşil Balkon projemiz var. Bu yıl denemelerini yaptığımız. Lefkoşa'nın da Yeşil Balkon'u her daim Samanbahçe olmuştur. Buradaki insanımız, ektiği çiçeklerle, bakımıyla nadide bir bahçe yaratıyor aslında burada."

"Siyasilerin, seçim zamanlarında fotoğraf çekindiği bölge…"

Samanbahçe bölgesini herkesin bildiğini, turistlerin ziyaret ettiğini, siyasilerinse seçim zamanlarından fotoğraf çekindiğini belirten Harmancı, "Biz da buraları canlı tutmak, Lefkoşalıyı buraya çekmek için bu tip etkinliklere önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu festival Yuka Blend'in daha küçük bir hali, DEMO'su..."

Harmancı son olarak, organizatör Studio 21 cc Direktörü Derviş G. Zeybek'e ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi'ne teşekkürlerini sunarak, "Biliyorsunuz bu festival Yuka Blend'in daha küçük bir hali, DEMO'su... O ruhu biraz şehre yaymak bizim için önemli… " ifadelerinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.