GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Selanik Film Festivali'nde, 4 Kıbrıs Rum filmi ödül aldı

Selanik Film Festivali'nde, 4 Kıbrıs Rum filmi ödül aldı

4 Kıbrıs Rum filmi, 1 Kasım'dan 11 Kasım'a kadar gerçekleştirilen 59. Selanik Film Festivali'nde yarıştı. Bunlardan 3'ü Yunan ve bir tanesi de uluslararası programda yer aldı.

Yayın Tarihi: 15/11/18 09:00
okuma süresi: 2 dak.
Selanik Film Festivali'nde, 4 Kıbrıs Rum filmi ödül aldı
A- A A+
Rum Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bunlar, Marios Piperidis'in "Hendrix'i kaçırırken" (Uluslararası Yarışma Programında), Simon Farmaka'nın "Sunrise in Kimmeria" (Yunan Programında), Tonia Mişali'nin "Pavsi" (Yunan Programında) ve Aliki Danezi – Knutsen'in "China Town" (Yunan Programında) adlı filmleri oldu.

Yunan Programında yer alan 20 filmin toplamında, Tonia Mişali'nin Güney Kıbrıs – Yunanistan ortak yapımı olan "Pavsi" adlı filmi, Yunan filmi için verilen çok önemli Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonunun (FIPRESCI) ve ERT 2. ödülünü aldı. Jüri Heyetinin düşüncesine göre "film, zorluklarla dolu bir durumu yaşayan bir kadının hayatından söz etmektedir ve bunun için özellikle hayal gerekli".

Marios Piperidi'nin, Güney Kıbrıs-Almanya-Yunan yapımı "Hendrix'i kaçırırken" adlı film ise, 2018 Tribeca Uluslararası Kurgu Festivali Yarışması Bölümünün başarılı sürecini sürdürerek "karmaşık bir siyasi durum için mizahi bir yaklaşımla" bir kez daha Selanik film Festivali'nin Uluslararası Yarışma Bölümünde ilk Özel Mansiyonunu kazandı.

Selanik Festivalinde bu yıl da elde edilen ödüller, geçen yıl, Panhelenik Film Eleştirmenleri Birliği Derneğinin En İyi Yunan Filmi ödülünü kazanan Adoni Floridis'in "Rosemary" adlı filminde kaydedilen başarıların bir devamını oluşturuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.