ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Sentetik uyuşturucuda yeni tehlike; kağıt uyuşturucu

Sentetik uyuşturucuda yeni tehlike;  kağıt uyuşturucu

Narkotik polisinin bir süreden beri peşinde olduğu yeni tür sentetik içerikli kağıt uyuşturucular İsmet Karataş'ın tasarrufunda ele geçirildi. Karataş tutuklandı, polis sentetik cannabinoid içerikli kağıtların kaynağını araştırıyor.

Yayın Tarihi: 18/11/19 11:30
okuma süresi: 6 dak.
Sentetik uyuşturucuda yeni tehlike;  kağıt uyuşturucu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ülkenin kanayan yarası haline gelen uyuşturucu konusunda polisin devam eden etkin mücadelesi ile doğru orantılı olarak uyuşturucu tacirleri de her gün yeni bir icat yapıyor.

Mağusa'da Narkotik ekipleri bir süreden beri uyuşturucu bağımlılarının yeni gözdesi haline gelen ve özellikle sentetik uyuşturucu kullanımında yeni bir tehlike yaratankağıt uyuşturucuların peşinde. Uyuşturucu tacirlerinin yeni ürünü olan kağıt halindeki sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeler bir süreden beri elden ele dolaşırken, dün Mağusa'da Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen başarılı operasyonda sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan çeşitli ebatlardaki 423 adet kağıt ile A4 boyutundaki sentetik uyuşturuculu kağıt ele geçirildi. Operasyon sonucu söz konusu kağıtları tasarrufunda bulunduran İsmet Karataş isimli şahıs tutuklandı. "Kanunsuz uyuşturucu madde alma" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamaları ile hakkında soruşturma başlatılan zanlı Karataş dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polisin yeni başlattığı soruşturmanın selameti için mahkeme Karataş'ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Polis Karataş'ın tasarrufunda bulduğu ve 300 TL karşılığında satın aldığını beyan ettiği sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerikli kağıtların kaynağını araştırırken, suçla bağlantısı olduğu tespit eedilen 1 kişiyi arıyor.

BİR TEK HAZIRLAYAN VE SATAN BİLİYOR

Ülkemizde çocuk yaşa düşen uyuşturucu kullanımını önlemek amacı ile Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ile Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun etkin mücadelesine inatla uyuşturucu tacirleri de boş durmuyor.

Özellikle en tehlikeli uyuşturucu madde kapsamında olan sentetik uyuşturucu konusunda genç nesil büyük bir tehlike altında... Mağusa'da bir süreden beridir uyuşturucu kullanıcıları piyasasında varlığı bilinen kağıt uyuşturucular ile ilgili Narkotik ekipleri harekete geçti. İsmet Karataş'ın tasarrufunda ele geçirilen ve sentetik uyuşturucu madde içerikli yeni ürün sıradan bir kağıttan farksız. Dışarıdan bakan herhangi birinin kağıt üzerinde uyuşturucu madde bileşenlerini oluşturan kimyasalların olduğunu anlayamadığı bu yeni tür sentetik uyuşturucuyu bir hazırlayan bir de satan biliyor. Kağıt üzerindeki sentetik cannabinoid içeriği ise sadece laboratuvar ortamında incelenerek analiz sonucu ortaya çıkıyor. Sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde hazırlanışında kullanılan ot yerine bu kez kağıtlar kullanılıyor. Kağıda sıkılan kimyasallar sonucu elde edilen sentetik cannabinoid içerikli kağıt uyuşturucular, daha sonra uyuşturucu tacirleri tarafından para karşılığı satılıyor, uyuşturucu kullanıcıları ise tütünle hazırladıkları sarma sigara içerisine küçük parçalar halinde kestikleri uyuşturuculu kağıtları yerleştirip sigara olarak içiyor.

Mağusa'da ilk kez polis operasyonu ile ortaya çıkan bu tür uyuşturucular, daha önce de bir kez Güzelyurt bölgesinde ele geçirildi. Tasarrufunda uyuşturucu kağıtlar tespit edilen İsmet Karataş ise polise beyanında söz konusu kağıtları 300 TL karşılığında satın aldığını itiraf etti.

423 ADET KÜÇÜK KAĞIT, 1 ADET A4 BOYUTUNDA KAĞIT ELE GEÇİRİLDİ

PGM'ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hasan Selvili mahkemede İddia Makamı tanığı olarak şahadet sundu.

16 Kasım 2019 tarihinde, Narkotik ekipleri tarafından zanlı İsmet Karataş'ın Mağusa'da bulunan ikametgahında saat 13:05 ile 14:30 saatleri arasında arama yapıldığını kaydeden Selvili, zanlının yatak odasında, komidin üzerinde toplam 415 adet 6.5x3 santim ebatlarında uyuşturucu madde içerdiğine beyaz kağıtlar, zanlıya ait tütün cüzdanı içerisinde 1 adet 22x13 santim ebadında, 8 adet muhtelif ebatlarda kesilmiş uyuşturucu madde içerdiğine inanılan beyaz kağıt parçalarının bulunduğunu açıkladı.

Kül tablası içerisinde ise 1 adet tütünle karışık, içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan beyaz kağıt bulunan sarma sigara bulunduğunu kaydeden Selvili, kağıtlar ile kağıtları kesmede kullanılan 1 adet makası emare olarak aldıklarını açıkladı. Zanlının yaptığı beyanda söz konusu beyaz kağıtları 300 TL karşılığında aldığını itiraf ettiğini söyleyen Selvili, emare alınan kağıtların Devlet Kimya Laboratuvarı'na gönderileceğini, zanlının cep telefonunun inceleneceğini kaydetti. Zanlının beyanları doğrultusunda bahsettiği şahın da arandığını kaydeden Selvili, soruşturmada benzeri şekilde uyuşturucu maddelerin olup olmadığının da araştırılacağını kaydederek mahkemeden zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.