İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Suriyeliler KKTC üzerinden Güney Kıbrıs'a geçti

Suriyeliler KKTC üzerinden Güney Kıbrıs'a geçti

Ercan Havalimanı'ndan giriş yapan 63 Suriyeli, Güney Kıbrıs'a geçti.

Yayın Tarihi: 20/06/19 13:03
okuma süresi: 2 dak.
Suriyeliler KKTC üzerinden Güney Kıbrıs'a geçti
A- A A+
Ercan Havalimanı üzerinden adaya giriş yapan 63 Suriyeli, Güney Kıbrıs'a geçti.

Güney Kıbrıs'a "sığınma" başvurusunda bulunan 63 Suriyeli, KKTC makamlarının gözetiminde Ercan Havalimanı'ndan Lefkoşa Ledra Palace sınır kapısı üzerinden Güney Kıbrıs'a geçti.

Türkiye üzerinden transit uçuşla KKTC'ye gelen Suriyelilerin KKTC'ye mülteci olarak giriş yaptığı, sonrasında Güney Kıbrıs'a sığınma talebinde bulundukları belirtildi.

Suriyelilerin ülkeye giriş yaptıktan sonra Güney Kıbrıs'a geçmek istediklerini beyan etmesi üzerine sürecin başladığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Güney Kıbrıs yetkilileri tarafından yapılan ön sorgulama ile geçişlerine izin verildiği öğrenildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, KKTC'ye daha önce gelen Suriyelilerin koşulsuz Türkiye'ye iadesi yapılırken, KKTC Dışişleri Bakanlığının "mülteci kabul kurallarını" değiştirmesi üzerine mültecilerin güneye geçişlerinin önü açılmış oldu.

Geçtiğimiz ay itibariyle başlayan geçişlerde yüzün üzerinde Suriyeli mültecinin Güney Kıbrıs'a geçişine izin verilirken, her gün onlarca Suriyeli daha KKTC'ye gelerek Ercan Havaalanı'ndan Güney Kıbrıs'a geçmeyi bekliyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.