İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Tatar: "Artık alternatif çözümler görüşülmelidir"

Tatar: “Artık alternatif çözümler görüşülmelidir”

UBP Genel Başkanı Tatar, Ankara temaslarından memnun döndü. Tatar, UBP'nin Kıbrıs konusundaki görüşlerini Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na yazılı olarak sunduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 11/12/18 10:12
okuma süresi: 6 dak.
Tatar: “Artık alternatif çözümler görüşülmelidir”
A- A A+
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar Ankara'daki temaslarını tamamlayarak kendisine ziyaretinde eşlik eden UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy'la birlikte dün akşam yurda döndü.

UBP Genel Başkanı Tatar bugün bir açıklama yaparak, "Ankara'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı, Türkiye eski Maliye Bakanı Naci Ağbal ile son derece samimi ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tatar açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olarak öncelikle, Ankara'da bize gösterilen ilgi için tüm makamlara şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum.

Ankara ziyaretimiz amacı görüşlerimizi Anavatan Türkiye Devlet ve Hükümet yetkililerine iletmek, onlarla görüş alış verişinde bulunmaktı ve bu başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Ulusal Birlik Partisi'nin temel hedeflerinden birinin güçlü bir Devlet, refah içinde, mutlu bir halk yaratılması olduğu,, partimizin, güçlü bir ekonomik yapı kurulması için üzerine düşeni mutlaka yapacağı, Anavatan Türkiye Devlet ve Hükümet yetkililerine ifade edilmiştir.

Temaslarımızda, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın KKTC'de kişi başına düşen gelirin 25 bin dolara çıkarılmasını istediklerini açıklamasının UBP tarafından memnuniyetle karşılandığının, önemsendiğinin de altı çizilmiştir.

Memnuniyetle gördük, duyduk ki, Anavatan Türkiye hükümeti UBP'nin hassasiyetle üzerinde durduğu Kıbrıs meselesinin hali, izlenmesi gereken yol ve ekonomik kalkınmamız konularında bizimle , örtüşen, paralel düşüncelere sahiptir.

Bu arada, tüm muhataplarımız, Kıbrıs Türkü'nün haklarının korunması, güvenliğinin en küçük bir zafiyete uğramaması konusunda kararlı bir duruş sergileneceğini bizlere açıkça ifade etmiş bulunuyorlar.

Öte yandan, Ulusal Birlik Partisi'nin Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili tutumunu ziyaretimiz sırasında Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na bir metin olarak da takdim ettik."

Söz konusu metinde Ulusal Birlik Partisi'nin görüşleri şu şekilde özetlendi:

"Kıbrıs konusu "MİLLİ BİR DAVADIR" bizim hedefimiz kurduğumuz Devleti sonsuza dek yaşatmaktır. Rum tarafının niyeti ve yaptıkları ortadadır. Biz bu bağlamda, Anavatan Türkiye için de bizim için de asıl hedefin KKTC'nin yaşatılması olması gerektiği görüşündeyiz.

Kanaatimizce, Birleşmiş Milletler ve dünyaya artık alternatif çözümlerin de görüşülmesi gerektiğini anlatmamız zamanı gelmiştir. Bu amaca yönelik olarak Anavatan Türkiye ile birlikte hareket etmek istiyoruz.

Türkiye Dışişleri Bakanı olarak "KONFEDERASYONU" biz çözüm şekli olarak bizzat Rum lider Anastasiadis'e ifade etmeniz bizleri memnun etmiştir. Ulusal Birlik Partisi olarak sizlerle işbirliği yaparak, Kıbrıs Türkü'nün Rum uzlaşmazlığı nedeniyle uğradığı haksızlıkların giderilmesi için aktif bir siyaset izlemek kararlılığındayız.

Şu noktaların bilinmesinde de UBP olarak yarar görüyoruz;

Ulusal Birlik Partisi için eğer yeni bir görüşme süreci söz konusu olacaksa, " Guterres Çerçevesi" olarak adlandırılan görüşler temel teşkil edemez.

Bize göre, yeni bir süreç başlayacaksa, öncesinde bu sürecin zaman sınırlamalı olacağı, erken sonuç alacak şekilde yürütüleceği, alternatif çözüm formüllerinin de artık masada bulunacağı, bu süreç sonunda bir neticeye ulaşılamazsa Kıbrıs Türkü'nün uluslararası alandaki statüsünün belirlenmesi yolunun açılacağı, halkımızın izolasyon ve ambargolardan kaynaklanan mağduriyetlerine son verileceği mutlaka güvence altına alınmalıdır.

Türkiye'nin tek yanlı müdahale hakkının devamı, Kıbrıs'ta bizlerin güvenliği için yetecek miktarda Türk askerinin bulunmaya devam etmesi UBP için kırmızıçizgidir. Bu yöndeki Kurultay kararlarımızdan geri adım atmamız söz konusu dahi olamaz.

Kıbrıs'ta bir çözüm olacaksa bu siyasi eşitlik, yönetime etkin katılımımız, iki kesimliliğin devamı, Kıbrıs Türk Devleti'nde mülkiyet ve nüfusta sarih çoğunluğun bizde olması, toprak ve mülkiyet konularının var olan gerçekler temelinde çözümlenmesi, Türk ve Yunan dengesinin gözetilmesi, varılacak anlaşmanın Avrupa Birliği'nin birincil hukuku olması gibi unsurları mutlaka içermelidir.'

Ulusal Birlik Partisi olarak Anavatan Türkiye ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilişkilerimizin geliştirilmesi ve Kıbrıs Davamızın başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için temaslarımızı sürdürmek kararlığında olduğumuzu belirtir, değerli kamuoyumuza en derin saygılarımızı sunarım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.