ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Teminatla serbest bırakıldılar

Teminatla serbest bırakıldılar

Mağusa-Lefkoşa Anayolu'nda Narkotik polisleri tarafından yapılan operasyonda toplam 15 gram 827 miligram uyuşturucu madde ve 121 adet hap ile yakalanan 3 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 14/11/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Teminatla serbest bırakıldılar
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa-Lefkoşa Anayolu'ndaNarkotik polisleri tarafından yapılan operasyonda 15 gr 320 mlgr hint keneviri ile 507 mlgr sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ve ülkeye ithali yasak olan yeşil reçeteye tabi olduğuna inanılan 121 adet hap ile yakalanan zanlı KhalidSanusi, Abubakar Usman ve Usman Sani Usman hakkındaki soruşturma tamamlandı. "Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" ve "İlaç ve Eczacılık yasasına aykırı hap tasarruf etme" suçlamaları ile yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürütenmemuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 5 Kasım 2019 tarihinde alınan bir bilgide ZRH 914 plakalı araç içerisinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Aynı gün konu aracın Dörtyol köyü Lefkoşa-Mağusa Anayolu üzerinde yol kenarında zanlı Khalid Sanusi, Abubakar Usman ve Usman Sani Usman ile birlikte tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlıların alıkonulmak istemeleri üzerine zanlı Abubakar Usman ile Usman Sani Usman'ın olay yerinden kaçmaya çalıştıklarını ancak makul güç kullanılarak alıkonulduklarını açıkladı.

Kavaz, akabinde zanlıların üzerinde yapılan aramada zanlı Khalid Sanusi'ye ait çanta içerisinde 320 miligram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yeşil reçeteye tabi olduğuna inanılan 99 adet hap, zanlı AbubakarUsman'ın tasarrufunda bulunan çanta içerisinde 107 mlgr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yeşil reçeteye tabi olduğuna inanılan 10 adet hap, zanlı Usman Sani Usman'ın tasarrufunda bulunan çanta içerisinde ise 400 mlgr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yeşil reçeteye tabi olduğuna inanılan 12 adet hap tespit edildiğini açıkladı.

Akabinde zanlıların huzurunda konu araçta arama yapıldığını ifade eden Kavaz, yapılan aramada yolcu koltuğu altında 15 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade eden Kavaz, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mahkeme, zanlı KhalidSanusi, AbubakarUsman ve Usman Sani Usman'ınyurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verirken, zanlıların haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Mahkeme ayrıca, zanlı Sanusi'nin 7 bin TL, zanlı AbubakarUsman'ın 5 bin TL ve zanlı Usman Sani Usman'ın ise 4 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.