EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ, EMERALD Publishing editörlerinden Teare'ı ağırladı

UKÜ, EMERALD Publishing editörlerinden Teare'ı ağırladı   

UKÜ, EMERALD Publishing editörlerinden Prof. Dr. Richard Teare ile uluslararası hakemli dergilerde yayın semineri gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 05/11/19 18:24
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ, EMERALD Publishing editörlerinden Teare'ı ağırladı   
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hale Özgit ve sosyal bilimler alanında bilimsel yayın kurumları öncülerinden EMERALD Publishing editörlerinden Prof. Dr. Richard Teare uluslararası hakemli dergilerde yayın semineri gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Teare konuşmasında araştırmacıların SCOPUS, SSCI ve ESCI kapsamında yayın yaparken dikkat etmeleri gereken noktalara değinirken, katılımcılara editörlüğünü üstlendiği dergiler hakkında da bilgi verdi.

Worldwide Hospitality and Tourism Themes (WHATT) isimli derginin turizm alanında belirli temaları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Teare, söz konusu temalara bağlı oluşturulan stratejik sorulara cevap aranan özel sayılara yer verdiğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Teare konuşmasında, "Akademik teamüllere bağlı yayın yapma zorunluluğumuzu göz ardı etmeden sektör temsilcilerinin sorunlarına birebir çözümler arayarak, onların da katılımının olduğu bilimsel veriler ışığında hem bilime hem de sektöre katkı sağlayabileceğimiz bir platform" ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Hale Özgit'in misafir editörlüğünü, Yrd. Doç. Dr. Zanete Garanti ile Doç. Dr. Ali Öztüren'in yardımcı editörlüklerini üstlendikleri "Küçük Ada Ülkelerinde Turizm Sürdürülebilir Gelişimi Uygulamaları" temalı özel sayı 2021 yılında yayımlanacak olup, Kuzey Kıbrıs'tan araştırmacı ve sektör temsilcilerinin vaka analiz çalışmalarını ve bilimsel yayınlarını kabul edecek.

Doç. Dr. Özgit ilerleyen dönemlerde de Prof. Dr. Teare ile farklı projeler ile çalışmalarını sürdüreceklerini kaydederek, kısa bir süre içerisinde 2021 13. özel sayının yayın kabulü için sektör temsilcileri ve akademisyenlere duyuruların yapılacağını belirtti.

Akademisyenlerle sektör temsilcilerinin birlikte çalıştıkları ve değerlendirdikleri vaka çalışmalarının Kuzey Kıbrıs turizm sektöründe turizmin sürdürülebilir yapıya kavuşması adına bu tür işbirliklerin önemi de ayrıca vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.