EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ Tıp Fakültesi, öğrenci kabulüne başlıyor

UKÜ Tıp Fakültesi, öğrenci kabulüne başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tıp Fakültesi, ilk öğrencilerini 2019-2020 Akademik yılı Güz dönemi itibariyle almaya başlıyor. Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylı programın, eğitim dili İngilizce olacak.

Yayın Tarihi: 20/04/19 10:33
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ Tıp Fakültesi, öğrenci kabulüne başlıyor
A- A A+
UKÜ Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Güldal Mehmetçik, programın eğitim-öğretim dilinin tamamen İngilizce olduğunu belirterek, hazırlık dışındaki altı yıllık tıp eğitiminin klinik öncesi dönemini oluşturan ilk üç yılında dinamik ve her biri alanında deneyimli, seçkin öğretim üyelerinden oluşan bir kadro tarafından verileceğini kaydetti. UKÜ'nün alanında uzman kadrosu ileklinik öncesi teorik bilgileri oluşturan temel eğitim verileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmetçik, eğitimin temel bilimlerle klinik birimlerin entegre edilmiş şekliyle öğrenci merkezli olarak yürütüleceğini de açıkladı.

Mehmetçik, Tıp Eğitimi süresince gerçekleştirilecek uygulamaların üniversite bünyesinde bulunan en son teknoloji ile hazırlanmış laboratuvarlarda, kadavra üzerinde ve insan dokusuna en yakın maketlerle yapılacağını aktararak, programın etkileşimi sağlayan öğrenme yöntemlerinin de dâhil edilmesiyle hazırlandığını açıkladı.

Prof. Dr. Güldal Mehmetçik, programın 4. ve 5. yıllarında ise klinik eğitiminverileceğini, teorik derslerin yanı sırastajlarda hasta başı eğitim, klinik vizite, hasta hazırlama, poliklinik vizite, ameliyathanede gözlem, klinikler arası ortak toplantı, seminer ve makale saatlerinin yer alacağını bildirdi.

Programın klinik staj dönemi olan 6. yılında ise hekim adaylarına evrensel düzeyin yanı sıra, ülke koşullarının gerektirdiği tüm bilgi ve becerilerin, koruyucu hekimlik ilkeleriyle birlikteöğretileceğini aktaran Mehmetçik,ayrıca öğrencilerin kendilerinden sorumlu öğretim üyeleri gözetiminde tüm klinik çalışmalarda aktif rol ve sorumluluk alacağına da dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmetçik, aday öğrencilerin Tıp doktorluğuna doğru attığı son adımda,beş yıl boyunca öğrendiklerini gözetim altında da uygulama şansı bulacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Güldal Mehmetçik, öğrencilerin uygulamalı klinik eğitimlerinin bir kısmınıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile anlaşmalıDr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve tüm KKTC devlet hastanelerinde, Kolan British Hospital'da ve Türkiye'deki bazı hastanelerdegerçekleştireceklerini de açıkladı. Hastanelerdeki klinik eğitimler sırasında, öğrencilere UKÜ Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan öğretim üyelerininrehberlik edeceklerine de değinen Mehmetçik, UKÜ Tıp Fakültesi'nden mezun olacak öğrencilerin tüm dünyada pratisyen hekimlik veya uzmanlık eğitimini tamamlayarak,uzman hekimlik yapabileceklerini, yüksek lisans ve doktora programlarına da katılarak, akademik yaşamlarına devam edebileceklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.