İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de elektronik kitaplar ve veri tabanları konuşuldu

UKÜ'de elektronik kitaplar ve veri tabanları konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü tarafından kütüphanelerde "Hiper Kitap Veri tabanı, Bilimsel Araştırma Süreçleri ve Türkçe Kaynaklar" konulu seminer gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 17/11/19 08:41
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de elektronik kitaplar ve veri tabanları konuşuldu
A- A A+

UKÜ'dan verilen bilgiye göre, Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Kuzey Kıbrıs'taki birçok üniversitenin kütüphane müdür ve çalışanları katılırken, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve Hiperlink Kıbrıs Bölge Temsilcisi Serkan İpekçi konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Halil Nadiri konuşmasında, modern çağın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kütüphane projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, hem basılı yayınlara hem de soft copy olarak tanımlanan veri tabanları ile elektronik kitaplara ulaşılabilecek bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Başlatılan çalışma ile 9 bin metre karelik bir alanı ön gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Nadiri, "Bu alan bugünkü kütüphanenin yaklaşık olarak 3 katı büyüklüğünde bir alan olarak tasarlanıyor" dedi.

Prof. Dr. Nadiri, UKÜ kütüphanesini bilgiye ulaşma noktasında sadece fiziki bir alan olarak düşünmediklerini de ifade ederek, bugünün teknolojisi ile gerek kampüs dışı gerekse de kampüs içi değişik noktalardan bilgiye ulaşabilmenin önemli olduğunu kaydetti.

Hiperlink Bölge Sorumlusu Serkan İpekçi ise konuşmasında hiper yayın etiketiyle akademik ve bilimsel yayıncılık yaptıklarını dile getirerek, 13 yıl içerisinde yayınladıkları kitap sayısının 500'ü aşmış olduğunu belirtti.

Aynı zamanda edebi çalışmalara da yer verdiklerini kaydeden İpekçi, gelinen noktada artık veri tabanları oluşturduklarını ve üniversitelerde elektronik kaynakların çeşitlenmiş durumda olduğunu ifade etti.

Bugün itibarıyla 90'ı aşkın veri tabanına ulaştıklarını açıklayan Serkan İpekçi, çeşitli lisans antlaşmaları gerçekleştirdiklerini ve en fazla kurumsal aboneye sahip olduklarını kaydetti.

UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, etkinliğin her yıl geleneksel olarak okulumuzda düzenlendiğini belirterek, seminerlerde amaçlarının öğrencilerin araştırma ve öğrenme yönlerini geliştirmek olduğunu açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.