İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Talat stratejik hata yapıyor

Talat stratejik hata yapıyor

<P>Halk Partisi Genel Başkanı Raşit Pertev, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın önkoşulsuz olarak masaya oturacağını açıklamasının "stratejik bir hata" olduğunu savundu.</P>

Yayın Tarihi: 11/05/08 05:21
okuma süresi: 1 dak.
Talat stratejik hata yapıyor
A- A A+

Pertev yaptığı açıklamada, Hristofyas'ın "Çalışma gruplarında ilerleme kaydedilip kaydedilmemesinden bağımsız olarak müzakerelerin Haziran'da başlayacağını taahhüt etmedik" şeklindeki sözlerini değerlendirerek, "5 Eylül 2007 Talat-Papadopulos görüşmesinde Türk tarafının önkoşulu ve kırmızı çizgisi, müzakerelerin, çalışma guruplarında ilerleme kaydedilip kaydedilmemesinden bağımsız olarak başlamasıydı. Papadopulos bunu reddetti ve süreç ileriye gidemedi" dedi.

21 Mart'ta Hristofyas'tan da farklı bir yanıt alınmamasına rağmen, neden çifte standartlar uygulanarak bu yola girildiğini soran Pertev, "Zemin Kıbrıs Rum tarafının istediği kıvama gelmeden Hristofyas müzakereleri başlatmayacaktır. Hristofyas çalışma gruplarını Kıbrıs konusundaki zemini kendi lehine kaydırmak için kullanacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.