Avcı Yahudi lobisiyle görüştü
<P>Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Newyork temasları çerçevesinde Yahudi lobisini oluşturan çeşitli kuruluş yetkilileri ile ABD Yahudi Kongresi binasında bir araya geldi.</P>
Heyetler arası yapılan görüşmede Bakan Avcı'nın heyetinde Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Ahmet Erdengiz, KKTC Newyork Temsilcisi Kemal Gökeri, Washington Temsilcisi Hilmi Akil de hazır bulundu.
Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, görüşmede Kıbrıs konusundaki son gelişmeler, Dışişleri Bakanlığı'nın Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde gerçekleştirdiği açılımlar ile KKTC-İsrail arasındaki sosyal, ekonomik ve ticari ilişkiler ele alındı.
Bakan Avcı, ABD'nin en büyük kütüphanelerinden biri olan New York Halk Kütüphanesi'ni de ziyaret ederek KKTC hakkında çeşitli konularda yayınlanmış kitaplardan oluşan bir bağış yaptı.
Kitap bağışını büyük bir memnuniyetle karşılayan kütüphane yetkililerinin, 50 milyona yakın basılı, sözlü ve görsel eserin yer aldığı kütüphanenin çevre üniversiteleri, yabancı misyonlar ve yüz binlerce okuyucu ve araştırmacı tarafından kullanıldığını, bağış yapılan kitapların Kıbrıs ile ilgili koleksiyonu zenginleştireceğini ifade ettikleri bildirildi.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da kitap bağışı sonrasında yaptığı açıklamada Kıbrıs hakkında büyük emek ve masraflarla hazırlanıp yayınlanan kitapların ambarlarda çürümeye terk edilemeyeceğini, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı olarak bu eserlerin dünyanın önemli araştırma kütüphanelerine ulaştırılması için planlı bir şekilde çalışma başlattıklarını ifade etti.
Avcı, New York Halk Kütüphanesi'nin yanı sıra önümüzdeki günlerde pek çok ABD, Avrupa ve Uzakdoğu kütüphanesine benzeri bağışların ulaştırılacağını belirtti.
New York'taki temaslarını tamamlayan Bakan Avcı'nın Pazartesi KKTC'de olması bekleniyor.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.