GİRNE
okuma süresi: 6 dak.

Kutsal: "Rocks Hotel'in kıyıyı işgal etmesine sessiz kalınmamalı"

Kutsal: "Rocks Hotel'in kıyıyı işgal etmesine sessiz kalınmamalı"

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği Girne kıyılarının beş yıldızlı oteller tarafından yağmalanması ve kanunsuz bir şekilde iskele inşa edilmesi olayının yankıları sürmeye devam ediyor…

Yayın Tarihi: 27/02/17 08:00
okuma süresi: 6 dak.
Kutsal: "Rocks Hotel'in kıyıyı işgal etmesine sessiz kalınmamalı"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği Girne kıyılarının beş yıldızlı oteller tarafından yağmalanması ve kanunsuz bir şekilde iskele inşa edilmesi olayının yankıları sürmeye devam ediyor…

Geçtiğimiz haftalarda, Girne Rocks Hotel'in devam eden iskele inşaatına yönelik gelen tepkilere rağmen yasadışılığa göz yummaya devam eden ve iskele inşaatı için Rocks Hotel'e izin verip vermediğini açıklamaktan çekinen Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen sessizliğini koruyor.

Girne'nin tanınmış isimlerinden sivil toplum aktivisti Oya Kutsal, Rocks Hotel tarafından yapımı devam eden iskeleyle ilgili tepkilerini Kıbrıs Postası aracılığıyla dile getirerek çevre örgütlerini göreve davet etti.

Duyarsızlığın diz boyu olduğunu ifade eden Oya Kutsal, çevre katliamları ve yasadışılıklara karşı örgütlü mücadele ile durulması gerektiğine işaret ederek ne vicdanen ne de hukuken yapılan işin doğru olmadığını vurguladı.

Öte yandan İskele izinleriyle ilgili Kıbrıs Postası'na bilgi veren Avukat Talat Kürşat, deniz taşıtlarının yaklaşması ve bağlanması için yapılan iskeleler ile denize girmek amacıyla yapılan iskelelerin farklı yasalara bağlı olduğuna dikkat çekerek; kaymakamlığın izni olmaksızın iskele yapılamayacağını, bunun 28/1996 sayılı Sahilleri Koruma Yasası'na bağlı olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği Girne kıyıların beş yıldızlı oteller tarafından yağmalanması ve kanunsuz bir şekilde iskele inşa edilmesi olayının yankıları sürmeye devam ediyor. Girne Kaymakamı Erişmen, iskele inşaatı için Rocks Hotel'e izin verip vermediğini de açıklamaktan çekiniyor. Geçtiğimiz haftalarda, Girne Rocks Hotel'in devam eden iskele inşaatına yönelik gelen tepkilere rağmen yasadışılığa göz yummaya devam eden Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen ise hala daha sessizliğini korumaya devam ediyor. Konuyla ilgili sorulara ve telefonlara yanıt vermeyen Erişmen, devletin ve kamunun menfaatini korumak yerine yasaya aykırı iş yapan firmalara göz yumuyor. Kaymakam Erişmen, toplumdan gelen tüm tepkilere hala kulak tıkamaya devam ederken, beş yıldızlı otellerde keyfi uygulamalarla denizi doldurmaya devam ediyor.. Girne'nin tanınmış isimlerinden sivil toplum aktivisti Oya Kutsal, Girne'de Rocks Hotel tarafından yapımı devam eden iskelesiyle ilgili tepkilerini Kıbrıs Postası aracılığıyla dile getirerek çevre örgütlerini göreve davet etti.

KUTSAL: "ROCKS HOTEL'İN KEYFİ BİR ŞEKİLDE İSKELESİNİ DENİZİN İÇERİSİNE DOĞRU UZATMASINDAN DOLAYI TOPLUMDA BÜYÜK TEPKİLER VAR"

Ne vicdanen ne de hukuken yapılan işin doğru olmadığını savunan sivil toplum aktivisti Oya Kutsal, yasalarda iskelenin deniz içerisine ne kadar uzatılabileceğinin belirlenmediğini ve bunun sadece kişilerin vicdanına kaldığını ifade etti. İskele izninin kaymakamın insafına kalmasından dolayı yasalarda bir ölçü belirlenmediği için ortada bir yasal boşluk oluştuğunu ifade eden Kutsal, Rocks Hotel'in keyfi bir şekilde iskelesini denizin içerisine doğru uzatmasından dolayı toplumda büyük tepkiler oluştuğunu fakat Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen'in konuya duyarsız kaldığını sözlerine ekledi.

"ÇEVRE KATLİAMLARINA VE YASADIŞILIKLARA KARŞI SES ÇIKARAN BİR TEK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ KALDI"

Kaya Artemis Hotel inşaatı ve Zeytinlik köyüne yapılması planlanan inşaatlar konusunda yoğun çaba gösteren Girne İnisiyatifi'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Oya Kutsal, "çevre katliamlarına ve yasadışılıklara karşı ses çıkaran bir tek sivil toplum örgütleri kaldı. Örgütlü mücadele ile bunların karşısında daha etkili bir şekilde durabiliriz" diyerek Girne İnisiyatifi ve çevre örgütlerinin konuya daha duyarlı yaklaşması gerektiğini dile getirdi.

KÜRŞAT: "İSKELE İZİNLERİ KAYMAKAMLIĞIN UHDESİNDE OLMAMALI"

İskele izinleriyle ilgili Kıbrıs Postası'na bilgi veren Avukat Talat Kürşat, gemi yaklaşması ve gemi bağlanması için yapılan iskeleler ile denize girmek amacıyla yapılan iskelelerin farklı yasalara bağlı olduğunu kaydetti. Deniz içerisine kaymakamlığın izni olmadan iskele yapılamayacağını söyleyen ve bunun 28/1996 sayılı Sahilleri Koruma Yasası'na bağlı olduğunu vurgulayan Kürşat, bir iskelenin ne boyutta olacağı, denizin içerisine ne kadar gidebileceği ya da ne derinliğe kadar inebileceğinin yasalarca belirtilmemesinden dolayı bu kararın kaymakamlığın uhdesine kaldığını belirtti.

"YASADA DEĞİŞİKLİK YAPILMALI"

Doğru olanın yasalarda maksimum yapılabilecek iskele boyutunun belirlenmesi ve proje hazırlanarak bu projenin yetkili makamların onayına sunulması gerektiğini söyleyen Avukat Talat Kürşat, yasada değişiklik yapılarak yasalarca iskele boyutlarının netleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.