LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

"Studio Lefke 17" atölye çalışması yapıldı

“Studio Lefke 17" atölye çalışması yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "Studio Lefke 17" konulu etkinlik kapsamında öğrenciler, 5 gün boyunca 6 atölye çalışması ile birbirinden farklı, çağdaş, yaratıcı ve özgün tasarımlar ortaya koydular.

Yayın Tarihi: 04/06/17 13:56
okuma süresi: 4 dak.
“Studio Lefke 17" atölye çalışması yapıldı
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "Studio Lefke 17" konulu etkinlik kapsamında öğrenciler, 5 gün boyunca 6 atölye çalışması ile birbirinden farklı, çağdaş, yaratıcı ve özgün tasarımlar ortaya koydular.

Atölye çalışmaları kapsamında "Mimarlık ve Çocuk; Sokak Labirenti (Architecture and Child; Street Labyrinth)", "Değişim – Dönüşüm (Change – Transformation)", "İki şey (Two Things)", "Mimarlıkla Yüzleşmek (Team 12 confronting architecture)" ve "Freehand Sketching Basics" adlı etkinlikler büyük bir ilgi ile karşılandı.

LAÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lerzan Aras, Öğretim Görevlisi Ersan Öksüz ve Feriha Urfalı öncülüğünde düzenlenen "Mimarlıkla Yüzleşmek" atölye çalışması, Strüktür inşaası yöntemi kullanılarak, LAÜ Mimarlık Fakültesi arkasında gerçekleştirildi. Gerçek ölçüler kullanılarak 9 kare inşa edildi ve bu 9 kare içerisinde mekansal niteliklerin ifade edilmesi için mekan düzeni 16 öğrenci tarafından oluşturuldu.

Prof. Dr. Faruk Yalçın Uğurlu önderliğinde "İki Şey" isimli atölye çalışması gerçekleştirildi. 25 öğrenci ve LAÜ Mimarlık Fakültesi Stüdyo Salonu'nda ve kampüs açık alanında 2 farklı konuda gerçekleşen atölyeler, mimari tasarım sürecinin pratik yönüne şuur ve duyarlılık kazandırmak amacı doğrultusunda düzenlendi.

"Değişim – Dönüşüm" isimli atölye çalışması Yrd. Doç. Dr. Makbule Oktay, Öğretim Görevlileri Neslihan Gözde Oral ve Ayşe Ersever öncülüğünde düzenlendi. LAÜ Mimarlık Fakültesi önü ve LAÜ çim alanda düzenlenen atölye çalışmasında, Mimarlık Fakültesi öğrencileri 3 farklı grup ile 5 gün boyunca çalıştılar. Etkinliğin ilk günü gruplara atölye konusu anlatıldı, kullanacakları malzemeler tanıtıldı ve sergi için tasarlayacakları alanlar gösterildi. Malzemeler ve alanı göz önünde bulundurarak nasıl bir sergi düzeni kuracakları, nasıl bir sergi kurgulayacakları yönünde fikir çalışması yapmaları ardından tasarımlar yapılmaya başlandı ve 4 gün boyunca yapılan tasarımlar sergilendi.

Yrd. Doç. Dr. Selen Abbasoğlu Ermiyagil koordinatörlüğünde "Mimarlık ve Çocuk; Sokak Labirenti" atölye çalışması düzenlendi. LAÜ Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ile İstiklal ilkokulu ve Erdal Abit İlkokul'unda okuyan öğrenciler ile birlikte atölye çalışması gerçekleştirildi. LAÜ'nin gelişimine bağlı olarak yapısal çevrede hızlı bir şekilde değişim yaşanması, Lefke bölgesindeki çocukların bu hızlı gelişim sürecinde unutulmaları ve kendi kentleriyle ilgili görüşlerini beyan edememelerini göz önünde bulunduran Ermiyagil, bu atölye çalışması sonucunda çocukların eğlenerek kente katılımları ve kentte görmek istedikleri renklerle, sokaklarla ilgili görüşlerinin ortaya çıkartılmasını amaçladı. Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile beraber yapılan çalışma mimarlık öğrencilerinin çocuklar için hazırladığı oyun parkuru ile başladı. Oyun parkuru içerisinde eğlenen ve hayallerindeki sokakları çizen öğrenciler, Lefke sokaklarının olmasını istedikleri halini ve sokaklarda görmek istedikleri renkleri yansıttıkları bir çalışma ortaya koydular.

"Freehand Sketching Basics" workshop'u Yrd. Doç. Dr. Sassan Seyedkalal ve Dr. Timothy Onosahwo İyendo koordinatörlüğünde gerçekleşti. 2 gün süren workshop, izleyenlerin tasarımda serbest el çiziminin bir araç olarak nasıl kullanıldığına genel bir bakış yaratmalarını sağladı.

5'inci günün sonunda tüm atölye çalışmaları misafirler ve fakülte öğrencileri ile gezilerek, çalışmaların amacı öğrenciler ve yürütücüler tarafından misafirlere anlatıldı, ortaya çıkan tasarımlar incelendi ve öğrencilere katılım belgeleri verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.