EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

DAÜ'de Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı başladı

DAÜ'de Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı başladı

Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü, 09:00'da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

Yayın Tarihi: 17/07/17 16:12
okuma süresi: 6 dak.
DAÜ'de Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı başladı
A- A A+

Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü, 09:00'da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba gününe kadar devam edecek olan Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı'nda bildiri sunumlarının yanı sıra çok sayıda panel, çalışma grupları ve konserler de yer alacak. İlki 2014 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi'nde, ikincisi 2016 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapılan ve MÜZED (Müzik Eğitimcileri Derneği) önderliğinde, TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) ile TÜRKMEB (Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği) ortaklığında ve ISME (Uluslararası Müzik Eğitimi Birliği) desteğiyle gerçekleşen bu seçkin konferans dizisinin üçüncüsüne, bu yıl DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı 09:00'da gerçekleşen TÜRKSOY Fotoğraf Sergisi'nin açılışı ile başladı. Sergi açılışı sonrasında gerçekleşen açılış konuşmalarında DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı ve Konferans Eş Başkanı Prof. Memduh Özdemir, konferansta bilimsel paylaşımların yanı sıra sanatsal etkinliklerin de var olmasının konferans içeriğini zenginleştirdiğini kaydetti. KKTC ve DAÜ için önemli bir konferans olduğunu ifade eden Prof. Özdemir, konferansın her yönü ile başarılı geçmesini temenni etti. Prof. Özdemir'in ardından konuşan Konferans Başkanı Prof. Dr. Uğur Alpagut, "Dostluk, kardeşlik, akrabalık değerleri ile iç içe olan ülkelerin paylaşımları çok değerli, KKTC, TC ve dünyada parlayan evrensel eğitimin odaklarında olan DAÜ'ye sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı. MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam ise MÜZED'in tarihinden, ve çalışmalarından bahsederek, uluslararası konferans olan İpek Yolu Konferansı'nın gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov da TÜRKSOY'un tarihini, çalışmalarını ve gerçekleşecek olan etkinliklerini katılımcılarla paylaşarak, her etkinliğin farklı anlamı ve önemi olduğundan bahsetti. TÜRKSOY'un kalıcı çalışmalara önem verdiğini kaydeden Prof. Kaseinov, binlerce sanat insanının bir araya gelmesini sağladıklarını vurguladı. DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ise bu güzel konferansa çok değerli işbirlikçileri ile ev sahipliği yapmaktan ötürü duyduğu gururu dile getirdi. Müziğin evrensel bir dil olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, aynı zamanda farklı dil konuşan insanları buluşturan ve insanı büyüleyen bir gücü olduğunu da ifade etti. Ayrıca DAÜ Eğitim Fakültesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Osam, konferansa katkı koyanlara teşekkür ederek konferansın verimli ve yararlı geçmesi temennisinde bulundu. DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, DAÜ hakkında bilgiler vererek tarihini, gelişimini, büyüme sürecini, topluma, ülkeye ve dünyaya verdiği hizmetleri katılımcılara aktardı. Prof. Dr. Özkaramanlı "Bu güzel konferansa ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini de kullandı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de "Böyle önemli bir konferansın DAÜ ev sahipliğinde şehrimizde gerçekleşiyor olmasından ötürü mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullanarak DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi arasında sıkı bir işbirliği olduğunu kaydetti. Gazimağusa Belediyesi'nin gençlerin sanatla ilgili yeteneklerini ortaya çıkartabilecekleri faaliyetler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov konuşmasının ardından Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e ve DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı'ya teşekkür plaketi takdim etti. Açılış konuşmalarının ardından Gözdem İlkay piyano resitali ile konuklara güzel dakikalar yaşattı. Konferans Prof. Şeyda Çilden'in oturum başkanlığında Prof. Dr. Ali Uçan'nın konuşması ile devam etti. Toplam 98 bildiri, 5 çalıştay ve 3 panel sunumunun yapılacağı konferansta, alanında uzman kişilerin yönetiminde, bugün 11 tane bildiri sunumu ve 4 tane de atölye çalışması gerçekleşti.

Çok zengin bir programa sahip olan Uluslararası 3. İpek Yolu Konferansı bugün 17:30'da gerçekleşecek DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu ile devam edecek. Söz konusu etkinlikte konusu 'Kıbrıs' olan bir 'Çocuk Şarkıları Beste Yarışması' düzenlenmiş olup, finale kalan ilk on eser koro şefi Erkan Dağlı yönetiminde DAÜ SEM Ada Işığı Çocuk Korosu tarafından seslendirilerek jüri, koro elemanları ve halk jürisinin yapacağı oylama ile birinci, ikinci ve üçüncü beste seçilecek.

Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı'nın ikinci günü olan 18 Temmuz 2017 Salı günü ise bildirim ve sunumların yanı sıra 13:00'de Flüt – piyano Konseri, 13:30'da Üç Viyolonsel ve Piyano Oda Müziği Konseri, 16:00'da Kanun-Tambur dinletisi ve 19:30'da İpek Yolu Orkestrası Konseri, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda izleyici ile buluşacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.