SPOR
okuma süresi: 6 dak.

KKTC Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Özdemir: "Sahalardaki şiddet çocuklara kötü örnek"

KKTC Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Özdemir: "Sahalardaki şiddet çocuklara kötü örnek"

KKTC Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Özdemir, Kıbrıs Postası'na konuşarak, ailelerin, çocuklarını kötü alışkanlıklardan ve teknoloji bağımlılığından uzak tutmak için spora yönlendirdiğini belirtti ve geçmişe göre çocuklarda spora eğiliminin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Yayın Tarihi: 02/07/18 07:30
okuma süresi: 6 dak.
KKTC Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Özdemir: "Sahalardaki şiddet çocuklara kötü örnek"
A- A A+
  • Çocukların bazen evde annesinden, babasından sakladıklarını hocalarına anlattıklarını söyleyen Özdemir, "Burada çocuklar iletişim sınırlarını aşıyorlar, evde içine kapanık olan bir çocuk, burada arkadaş gibi olup sorunlarını paylaşabiliyorlar" ifadelerini kullandı.
  • Öte yandan, ülkede saha konusunda çok büyük sıkıntının olduğunu ve tüm futbol altyapılarının saha bulma noktasında zorlandığını dile getiren Koordinatör Özdemir, KKTC'deki spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarının da çocuklara kötü örnek olduğunu vurgulayarak, Çocuklara, yenmek ve yenilmekten önce, spordan zevk almasının önemli olduğunu öğrettiklerini ve zevk alarak yapılan her işin mutlaka başarıya ulaştığını söyleyerek, "Centilmenlik her şeyden önce gelir" dedi.
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

KKTC Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Derviş Özdemir, Kıbrıs Postası'na konuşarak, yaklaşık 6 yıldır faaliyette olduklarını ve deneyimlerinden yola çıkarak, geçmişe göre çocuklarda spora eğiliminin daha fazla olduğunu anlattı. Özellikle ailelerin, çocuklarını kötü alışkanlıklardan ve teknoloji bağımlılığından uzak tutmak için spora yönlendirdiğini belirten Özdemir, her şeyden önce iyi bir insan, kendine ve karşısındakine saygılı bir birey yetiştirmeyi en önemli sorumluluk benimsediklerini söyledi.Hiç spor aktivitelerine katılmamış bir çocuk ile, hayatının bir bölümünde bile olsa sporla tanışmış bir çocuk arasında, hayata bakış açısından büyük farklar olduğuna işaret eden, sosyalleşme, takımdaşlık ruhu, paylaşımın değeri, disiplin ve düzenin bunlardan sadece bazıları olarak sıralayan Koordinatör Özdemir, Fakat her şeye rağmen eğitimin evde başladığını, ev ortamının çocuklar için çok etkili olduğunuda sözlerine ekledi.

"HÜKÜMETİN SAHA YATIRIMLARINI YETERSİZ BULUYORUM"

Ülkede saha konusunda çok büyük sıkıntının olduğunu ve tüm futbol altyapılarının saha bulma noktasında zorlandığını dile getiren KKTC Beşiktaş Futbol Okulu Koordinatörü Özdemir, "Özellikle Lefkoşa'da çok altyapı var, ama sahalar yetersiz ve birçok futbol kulübü çalışacak yer bulamıyor. Genel olarak, hükümetin saha yatırımlarını yetersiz buluyorum" ifadelerini kullandı.

"SPORDA YAŞANAN OLAYLAR KABUL EDİLİR GİBİ DEĞİL"

KKTC'deki spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarının çocuklara kötü örnek olduğunu vurgulayan, çocuklara, yenmek ve yenilmekten önce, spordan zevk almasının önemli olduğunu öğrettiklerini ve zevk alarak yapılan her işin mutlaka başarıya ulaştığını anlatan Özdemir, "Sporda yaşanan olaylar; kavga, küfür ülkemize hiç yakışmıyor, kabul edilir gibi değil. Centilmenlik her şeyden önce gelir" dedi.

"SÜREKLİLİĞİ OLAN ÇOCUK YAKLAŞIK 3 HAFTADA SOSYALLEŞME KONUSUNDA BÜYÜK GELİŞİM KAYDEDİYOR

Öte yandan, Çocuklara iletişimin önemini, sorunları olduğu zaman hocalarla ya da takım arkadaşlarıyla konuşması, dertlerini paylaşması ve sorunların konuşularak çözüme kavuştuğunu öğrettiklerini aktaran Özdemir, çocukların bazen evde annesinden, babasından sakladıklarını hocalarına anlattıklarını söyleyerek, "Burada çocuklar iletişim sınırlarını aşıyorlar, evde içine kapanık olan bir çocuk, burada arkadaş gibi olup sorunlarını paylaşabiliyorlar. Zaten bizim aramızda hoca-öğrenci ilişkisinden öteye, abi-kardeş ilişkisi var" diyerek, yeni gelen bir çocuğun takıma uyum sağlaması konusunda çocuğun karakterinin çok önemli bir unsur olduğunu,yeni gelen çocuğun uyum sağlaması için sürekli iletişim halinde olduklarını ve sürekli olarak moral verdiklerini ifade etti. Çocuğun içinde iletişim kurma isteğinin 1-2 antrenman sonrası belli olduğunu, çocuğun açıldığını, arkadaşlarını tanımaya başladığını, bir nevi sosyalleştiğini belirten Derviş Özdemir, sürekliliği olan bir çocuğun yaklaşık 3 hafta içerisinde sosyalleşme konusunda çok büyük bir gelişim kaydettiğinin altını çizerek,"Fakat bunların daha ötesinde, ailelerin motivasyon vermesi, çocukların ailelerini yanında hissetmesi daha önemli faktör" dedi.

"ÇÖZÜM YOLLARI BULMASI KONUSUNDA ALTERNATİFLER SUNUYORUZ"

Antremanda dertli, keyifsiz, hal ve hareketlerinde bir değişiklik olan çocukları tespit edip, idman sonrasında çocuk ile özel olarak konuştuklarını, sorununun ne olduğunu, hocalarıyla paylaşacağı konu olup olmadığını sorduklarını söyleyen Özdemir,"Çocuk zaten belirli bir süre sonra, hocalarına güvendikten sonra, açılıyor ve sıkıntılarını bizlerle paylaşıyor, neredeyse her gün bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz, abi olarak, çözebileceğimiz sorunları çözüyor ya da çözüm yolları bulması konusunda alternatifler sunuyoruz" diye sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.